• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Чаро - Акълия
Какво ще фугупълниш под плочките? Там си мажеш с лепило. Тва е хидроизолация.
Тавана си го правиш с шпакловка за влажни помещения (зелен унифлот) и става фантазия...

Прикачен файл

баня бор.jpg
prascho - майстор
май, май няма много разлика между фугопълнител и циментово лепило /особено това за 6-7 лева без фибри/. Прави сте. :prayer:
prascho - майстор
Чаро написа:
Какво ще фугупълниш под плочките? Там си мажеш с лепило. Тва е хидроизолация.
Тавана си го правиш с шпакловка за влажни помещения (зелен унифлот) и става фантазия...
Сега видях цената на зелен унифлот за импрегнация 5кг - 22 лв в практикер. Изглежда точно като фюгенфюлер. С тази смес само фугите ли шпакловате или цялостно финно? Не ми се вижда удобна за цялостно шпакловане като зеления шитрок.
Чаро - Акълия
Цялостно. 5кг стигат за таваните на 2 бани... Достатъчно фино е и много добро за работа- ще видиш.
Ако ти е скъпо пробвай с колоркит за външно приложение...
atanasovpetko - специалист
Здравейте изчетох темата, но ми останаха няколко въпроса.
Та моя случай е следния-по стените в банята имам вароциментова мазилка (доста грапава, но стените са нивелирани добре). В единия ъгъл имам гипскартон скриващ канализационните тръби. Преди да пристъпя към лепенето на плочки...
1. гипскартонените фуги да ги покрия ли със стъклофазерна лента, която да шпаловам локално заедно с главите на винтовете с тази специалната шпакловка за гипскартон?
2. на границата между гипскартона и варовата мазилка да слагам ли хартиена лента?

или 1 и 2 се правят само когато ще има латекс, а не плочки?

3. Четох че гипскартона трябва да се шпаклова с мрежа и някаква шпакловъчна смес. Каква точно шпакловъчна смес. Препоръчайте ми една?
4. Мрежата, ако завърши по гипскартона-наслагвам новата с 10 см. Но как да завърша ъгъла гипскартон с варовата мазилка? Наслагвам и върху нея 10 см?А няма ли да се повдигне нивото на мазилката в този участък?
5. След като изсъхне тази шпакловка-мажа с хидроизолиращ разтвор+ХИ лента по ъглите, чакам 4-8 часа и мога да започна с плочките.
6. Понеже плочките се лепят първо по стените-как поредпазвате хидроизлолацията по пода? Все пак се стъпва-лепилото за плочки може да се разтече. При почистване на пода преди лепене на плочките-няма ли опасност да се прекъсне / нарана ХИ слой на пода?
Ето тава са ми въпросите.
Петко
chapara - майстор
atanasovpetko написа:
Здравейте изчетох темата, но ми останаха няколко въпроса.
Та моя случай е следния-по стените в банята имам вароциментова мазилка (доста грапава, но стените са нивелирани добре). В единия ъгъл имам гипскартон скриващ канализационните тръби. Преди да пристъпя към лепенето на плочки...
1. гипскартонените фуги да ги покрия ли със стъклофазерна лента, която да шпаловам локално заедно с главите на винтовете с тази специалната шпакловка за гипскартон?
2. на границата между гипскартона и варовата мазилка да слагам ли хартиена лента?

или 1 и 2 се правят само когато ще има латекс, а не плочки?

3. Четох че гипскартона трябва да се шпаклова с мрежа и някаква шпакловъчна смес. Каква точно шпакловъчна смес. Препоръчайте ми една?
4. Мрежата, ако завърши по гипскартона-наслагвам новата с 10 см. Но как да завърша ъгъла гипскартон с варовата мазилка? Наслагвам и върху нея 10 см?А няма ли да се повдигне нивото на мазилката в този участък?
5. След като изсъхне тази шпакловка-мажа с хидроизолиращ разтвор+ХИ лента по ъглите, чакам 4-8 часа и мога да започна с плочките.
6. Понеже плочките се лепят първо по стените-как поредпазвате хидроизлолацията по пода? Все пак се стъпва-лепилото за плочки може да се разтече. При почистване на пода преди лепене на плочките-няма ли опасност да се прекъсне / нарана ХИ слой на пода?
Ето тава са ми въпросите.
Петко
Точка 1 и 2 отпадат, грундираш картона и полагаш ПВЦ мрежа от по меката като не прекъсва на външните и вътрешните ъгли.Хидроизолацията се пази като застелеш с велпапе пода или направиш ХИ на пода след вдигането на стените.По принцип ХИ не е толкова крехка. :wink:

Изображение

Изображение
Майстори,
кажете каква шпакловъчна смес да ползвам? Като казвате да ползвам от меката мрежа...днес ходих в един магазин имат 3 вида мрежи за 1.1 лв, за 1,2 лв и за 2.5 (последаната била за вата). На другите две пишеше "Армираща мрежа" и "стъклофазерна мрежа". коя от трите???
Разбрах, че на вътрешните и външните ъгли да не прекъсвам с мрежата-но как да завърша в ъгъла между картона и варовата мазилка (вътрешен ъгъл).
VLADO66 - майстор
С най-ниско обемно тегло-100-120гр./м2 е най-мека,предполагам в твоя случай най-евтината.
profy - специалист
Институцията по въпроса е "Чапара".
profy написа:
Институцията по въпроса е "Чапара".
Господин Чапара,
моля ви отговорете на въпросите по-горе.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 10

Тема "Въпрос за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: