• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Чаро - Акълия
geniya написа:
Взехте ме на бъзик, май вече ааа?Айде моята баня ще я прежаля някак, ама да не се случи на Вас дето си вадите хляба с тази работа, защото всяко нещо си има първи път.Да няма после :axe:
Не се ядосвай! И не мой с рого- опитваме се да ти помогнем!
Как лепите плочките?
Прави ми впечатление, че стената не е мазана с лепило, може и да греша но от тези снимки толкова!
Обясни как точно лепите плочките.
geniya - специалист
Снимките са на грундираната стена преди да ги залепя за последно, след което пак се отлепиха.Други снимки на стената нямам защото още не са свалени отлепените плочки, нямам време за тях сега.Тайната наистина е в лепилото ДЕКО.ДЕКО никога повечеееее :x
geniya - специалист
Чаро написа:
geniya написа:
Взехте ме на бъзик, май вече ааа?Айде моята баня ще я прежаля някак, ама да не се случи на Вас дето си вадите хляба с тази работа, защото всяко нещо си има първи път.Да няма после :axe:
Не се ядосвай! И не мой с рого- опитваме се да ти помогнем!
Как лепите плочките?
Прави ми впечатление, че стената не е мазана с лепило, може и да греша но от тези снимки толкова!
Обясни как точно лепите плочките.
Плочките ги лепя с гребен 8мм.Нанасям на стената един ред лепило с втриване в различни посоки, нанасям с гребен лепило на плочката с втриване.Лепя е с гумен чук начуква леко, изчиствам избилото лепило и това е.На другия ден се опитах да сваля сбъркана плочка с друг цвят, бой с чука и няма мърдане извадих я на парчета.Само, че ето факт след един месец са отлепени.Довечера ще снимам с телефона от стълбата както са на стената и ще кача снимките.
VLADO66 - майстор
Баси-с прост цимент да ги беше налепил трябваше да останат.Тия от ДЕКО явно са прекалили с кварцовия пясък.
chapara - майстор
geniya, ние дето си вадим хляба с това не ползваме измислени марки лепило, а и не само лепило.
geniya - специалист
chapara написа:
geniya, ние дето си вадим хляба с това не ползваме измислени марки лепило, а и не само лепило.
chapara, уважавам всяко твое мнение в този форум, но никъде не сте споменавали с какви лепила работите.И ако някой клиент ти каже лепи с това лепило защото искам ще лепиш или си тръгваш?Нали този който плаща си поръчва музиката.Гарантираш ли, че в един момент и с лепилата които работиш няма да стане така, както и с всяко нещо в БГ?Нека не прозвучи като заяждане, просто мисля на глас.Днес един мой познат каза че и неговата баня се е отлепила, но не разбрах подробности.Според мен никой не е застрахован, нали???
Тани - модератор
geniya написа:
И ако някой клиент ти каже лепи с това лепило защото искам ще лепиш или си тръгваш?Нали този който плаща си поръчва музиката.
Ами предполагам, че името му е по-скъпо от пропуснатия надник. :wink:
masterval - майстор
Със всякакви лепила съм лепил, но тъй като не се правя на баш-майстор, дето е лепил плочки още в банята на отец Паисий, ще си призная, че предпочитам Боро.
Ще питате как стигна до тая тъпа идея? Ще отговоря. Вечер, като ми остане материал, а бирата свърши, пълня кошчето с вода, разбърквам и изливам в кенефа. Това го правя три пъти. На другата сутрин изсипвам пясъка от кошчето и пак бъркам. И така установих, че Боро работи с най-ситния пясък, докато има едни марки по 5,50 - 7 лева за 25 кг, дето на Каваците пясъка е в пъти по-дребен.
Може и да съм пропуснал информацията в темата, но вероятно става въпрос за панелка.
Какво правя. Стената е обработвам с перфоратора и 16-мм видиева бургия. Правя плитки дупки през 5-6 см, докато ми писне. Премитам стената, след това с баданарката я минавам с рядко лепило. Пия една бира, няколко пъти. След това лепя плочките.
Не слагам бетон-контакт на вертикални стени, независимо от марката му. На пода - слагам, признавам си, но не на Боро.
Ако някой много разбира, нека обясни популярно, какво прави този розов грунд, освен проблеми?
svetliopi44 - Чирак...
Абе говорих аз за тая измислица по-напред ама все много знаете.
Гледам че и тоя отгоре се извърта фурнаджииската.
chapara - майстор
geniya написа:

chapara, уважавам всяко твое мнение в този форум, но никъде не сте споменавали с какви лепила работите.И ако някой клиент ти каже лепи с това лепило защото искам ще лепиш или си тръгваш?Нали този който плаща си поръчва музиката.Гарантираш ли, че в един момент и с лепилата които работиш няма да стане така, както и с всяко нещо в БГ?Нека не прозвучи като заяждане, просто мисля на глас.Днес един мой познат каза че и неговата баня се е отлепила, но не разбрах подробности.Според мен никой не е застрахован, нали???
Няма начин клиент да ми каже как и с какво да изпълня зададеното от него. Да, поръчва музиката, пие си питието и се наслаждава на музиката, т.е. на крайния резултат. Може да преговориме нещата и ако желае да минеме на по горен клас лепило, но не на по нисък.Когато аз ще давам гаранция, няма как да ми налагат видове матеряли, Освен това може и да седя по някога без работа, но не се наемам на всяка цена :wink: Много години в този занаят останаха зад гърба ми (35) и доста неща разбрах , предимно от психологията на българина. Също така трябва и Вие да сте разбрали , че безплатни обяди няма и че няма как за 5-7 лв. да ти сглобят качествено лепило 25 кг.В него има цимент,кварцов пясък, пластификатори и знам ли още какво.Качественото лепило започва от 12 лв. на горе. Освен това тука е дискутирана темата за лепилата. Когато се забърква лепилото, опитния майстор усеща за какво става дума. И в този ред на мисли от последния ми обект, установих че и CM 11 пада с качество или се сглобява в някой гараж. А с какво лепило старираха навремето "Боро" :rolleyes: И аз разсъждавам на глас.А за някои по млади да спомена, че навремето се правеше вароциментова мазилка , киснеха се плочите и само с циментова каша се лепяха. На последния ми обект една седмица бе необходима за да се свалят плочите на една такава баня :rolleyes:
Всички лепила са просто един компромис за сухо строителство.Пак мисли на глас. А за потъването на лепилото какво ще кажете? Когато лепите 0-левия ред, равнявате по вчерашните плочи и после се оказва че са потънали?И все мисли на глас. :wink:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13

Тема "Отлепени плочки на цялата стена----помооооооощ!!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: