• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 21
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
VLADO66 - майстор
Няма да бучиш гофрето в куфара щото като се пробие няма да можеш да го смениш.В разклонението на вертикалния канал слагаш една дъга http://www.bg-maistor.com/produkti/deta ... 1%84110-45 и затваряш куфара така че гривната на дъгата да се показва/като сметнеш и плочките/.
dsmt - специалист
Явно старите технологии не са за изхвърляне :)Другата ми тоалетна едно време са я направили така.Там вертикалната тръба минава по средата на стената,а тоалетната чиния е монтирана на съседната стена
.И връзката между тях е направена с пвц тръби ф110 и пвц колена.Повече от 20 години няма проблем.
Бях се спрял на гофрираната връзка,защото с нея ще е по- лесно,но си прав,че може да се окаже нетрайна. :)

Но с пвц тръби си мисля,че ще ми е доста трудно да направя упражнението.Явно трябва да оставя куфара незатворен,необлепен с фаянс в онази си част,където ще е отвора за тръбата.Като си направя пода и почна да монтирам гърнето тогава ще гледам къде ще се прави отвор и тогава ще се монтират и тръбите. А бе с две думи още ми е доста мътно :) Целия проблем идва от това,че искам тоалетната чиния максимално да е завряна в стената
Ако се откажа от този си мерак,ще ми е по- лесно....ама мерак,какво да се прави :)
jekasus - майстор
Ето ти и маншон, за да ти е завряна в стената тоалетната. http://www.citymarket.bg/pr_info.php?pid=3869
dsmt - специалист
Днес поекспериментирах и установих,че с две дъги ф110 45 градуса и една 90 градуса,нещата пасват идеално.Обаче се чудя удачно ли е да ползвам дъга 90 градуса,няма ли опасност от бъдещи запушвания?

Прикачен файл

_IGP1126.JPG

Прикачен файл

_IGP1128.JPG
Последна промяна от dsmt на съб юни 08, 2013 1:31 pm, променено общо 2 пъти.
VLADO66 - майстор
Може така както си го нарисувал.
chapara - майстор
dsmt написа:
няма ли опасност от бъдещи запушвания?
Дали?..., ако беше така нямаше да ги произвеждат и продават. То гофрето е много по-вероятно да се запуши. :-D
dsmt - специалист
Уплътненията за тъя дъги ги продават насипно,та се зачудих да не би да объркам монтирането им.Според мен правилния начин е снимка 1,но да попитам :)

Прикачен файл

_IGP1132.JPG

Прикачен файл

_IGP1130.JPG
dsmt - специалист
След като уточних кабелите и ВиК-то,се заех с главната задача-измазването ....и от самото начало стана страшно :)))
Оказва се,че помещението има не правоъгълна,а ромбовидна форма :)))))Държа да отбележа,че не съм го зидал аз :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

И поради тая прична,ако реша да му пооправя формата с мазилката,на места дебалината и ще достигна 5,5-6 см :?

Според вас кое е по-добре,да мажа с такава дебелина и да слагам разни кермидки за пълнеж или да направя компромис с форматана помещението,респегтивно с правите ъгли между стените му? :?

Прикачен файл

Без име.png
Без име.png (2.64 KиБ) Видяна 2821 пъти
VLADO66 - майстор
Не го изправяй,подовите плочки ги сложи на диагонал.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 21

Тема "Цени за ремонт на баня-аз ли не съм в час или се пошегуваха" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: