• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
iliya_i - майстор
Защо считате, че дишането задължително означава поемане на влага и извеждането и с съседни помещения?

За мен дишане означава, да се поема част от влагата, когато във помещението въздуха е влажен и да се връща обратно в същото помещение при изсушаване.

За справка - дихателната система на живите същества има един вход/изход - общ. За разлика от храносмилателната.
chapara - майстор
Аз предлагам да си дишаме спокойно🍾🍻Доста се каза и е казано вече. Който иска е разбрал, че когато на вън е влажно, и в дома е влажно. И обратното сухо-сухо. А сега де?🤝
Hursa - майстор
Но стената не е живо същество. И дифузията има един ход - от по голямата концентрация, към по малката. Как ще я спрете да не отиде в съседното помещение - където концентрацията е по малка. Може - като например не я допуснете в конструкцията. :) Защо е нужно първо да овлажните стената и след това да я "сушите"?
Последна промяна от Hursa на ср ное 01, 2023 8:08 pm, променено общо 1 път.
ср ное 01, 2023 8:04 pmHursa написа:
Но стената не е живо същество. И дифузията има един ход - от по голямата концентрация, към по малката. Как ще я спрете да не отиде в съседното помещение - където концентрацията е по малка. Може - като например като не я допуснете в конструкцията. :) Защо е нужно първо да овлажните стената и след това да я "сушите"?
Предполагам и ти съчувствам! Зная, че не е лесно.
Дишай спокойно!
Последна промяна от Трифон П.Трифонов на ср ное 01, 2023 8:09 pm, променено общо 1 път.
Hursa - майстор
Лесно е - аз нямам влага в банята :)
ср ное 01, 2023 8:09 pmHursa написа:
Лесно е - аз нямам влага в банята :)
Супер! Станахме двама самохвалци, от противникови отбори, но с еднакъв резултат.
Аз по простия народен начин, ти по начин модерен и научно обоснован.
А де?!!!
Ми що не помагаш реално на Гецов, а само дифузиш по темата?!

Колко ли влага и мухъл е имало в кирпича, където са живяли, готвили, жената е мила краката на свекъра, държала кърпата на благоверния....Хихииииии!!!
Hursa - майстор
А къде им е била банята?
ср ное 01, 2023 8:14 pmHursa написа:
А къде им е била банята?
Хубу четеш, ма малко и мисли де!
Hursa - майстор
Хората са го измислили. Явно по знаещи и можещи.
ср ное 01, 2023 8:20 pmHursa написа:
Хората са го измислили. Явно по знаещи и можещи.
Благодаря, не знаех!
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11

Тема "плесен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: