• 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Дунавска - помощник
Някой да не си е помислил, че съм се отказала :) , но признавам, че с тая баня съм като котка край рибарски бивак след слаб улов-оттук малко, оттам малко...
Сори за хаотичните въпроси, но ми се спи.
Плочките са тези Изображение, 25/50, видях разнотонието при белите, ще ги сортирам. Смятам да ги редя хоризонтално. Подови не съм купила. Въртят ми се няколко варианта:
1.Бяла мозайка-как се държи това нещо в домашни условия? Една продавачка на плочки ми подсказа, че в спа-центровете и други след като ги фугират ги заливат с някакъв лак за камък. Във фирма за басейни отрекоха това. Каква е истината? Някой ще сподели ли тайната?
2.Бели речни камъчета на плочи/няма кога да ги събирам/ http://bauhaus.bg/mozayka-rechni-kamach ... hite-30x30. В този случай въпроса с лакирането/или друг вид обработка/ стои.
3.Големи плочки гранитогрес, които да се нарежат по наклоните и подът да стане на големи триъгълници?
4.Гранитогрес да ми нарежат в размер 25/25 и да са подведени по стенните? Има прави ъгли в банята.
5.Разбира се най-стандартно по диагонал, но никак не ми се иска, много ми е стандартно :sad: .
Знам, схемата с пода идва:Изображение. Придържам се към този вариант. Искам душ-зоната да е с понижено ниво 1/2см спрямо другата част, без прагове и други видове препятствия. Няма да има паравани и тем подобни, а завеса. Как да стане номера само с 1 сифон? Достатъчен ли е? Къде е най добре да го сложа? Вярно ли е, че трябва да се се поставят плочките по края задигнати/много ми е грозно това/? Не съм купила още сифон, зависи от плочките на пода. На схемата е отбелязано мястото на настоящия. Ако може новия да не е много далеко от стария. И ако може чертеж на наклоните? :)
Имах още въпроси, но другия път!
chapara - майстор
Разгледай на първо време , ако не си...

viewtopic.php?f=4&t=30378

:wink:
p.v.x - майстор
Щом не си се отказала , да захраним визуално твоето въображение.

Предложихме ти , такова разпределение.
Може да се съчетае , и с готова душ кабина.
Може и с понижаване на нивото , както е показал Чапара в темата си.

Изображение

След като си избрала и тоналността на плочките , виж и този 3d вариант като идея.

Изображение
Дунавска - помощник
php?f=4&t=30378
:wink:[/quote
chapara написа:
Разгледай на първо време , ако не си...

viewtopic.]

И как да го разбирам това сега, че трябва да питам там или, че не съм чела достатъчно? За протокола точно тази тема съм прочела няколко пъти и преди да се регистрирам, и след това, и пак я прочетох според препоръките ти :axe: ! Нямам против Модераторът да публикува, ако иска какво съм гледала и по колко пъти! Липсата на конкретно описание на етапите и стъпките точно в нея тема ме провокира да се включа във форума! Идеята ти е супер, изпълнението също, но липсва описание на изпълнение и за мен темата ти се превръща в по-скоро рекламна, отколкото в помощна!

Към другите: Пиша в тази тема, защото и други неща са ми неясни. Всъщност аз имам понятие и идеи как да ги осъществя, но ми липсва практически опит и нямам коректив за да се ориентирам дали съм на прав път.
А може би добре си мислех да се представя от мъжки пол?! За протокола, може да съм аматьор, но по моя критерий, а той дали не е различен от вашия-дали случайно не е по-нисък или по-висок? Защо го правя ли? Ами да кажем просто, че е личен Еверест :) !
Сега си цитирам предния пост с коментар от моя страна:
Дунавска написа:
Плочките са тези Изображение, 25/50, видях разнотонието при белите, ще ги сортирам. Смятам да ги редя хоризонтално. Подови не съм купила. Въртят ми се няколко варианта:
1.Бяла мозайка-как се държи това нещо в домашни условия? Една продавачка на плочки ми подсказа, че в спа-центровете и други след като ги фугират ги заливат с някакъв лак за камък. Във фирма за басейни отрекоха това. Каква е истината? Някой ще сподели ли тайната?
2.Бели речни камъчета на плочи/няма кога да ги събирам/ http://bauhaus.bg/mozayka-rechni-kamach ... hite-30x30. В този случай въпроса с лакирането/или друг вид обработка/ стои.

След толкова преглеждания никой ли не е слагал мозайки? Естествено, че трябва да се лакира финишно накрая, въпроса е с какво обработихте вие? Как се държи във времето?

3.Големи плочки гранитогрес, които да се нарежат по наклоните и подът да стане на големи триъгълници?
4.Гранитогрес да ми нарежат в размер 25/25 и да са подведени по стенните? Има прави ъгли в банята.
5.Разбира се най-стандартно по диагонал, но никак не ми се иска, много ми е стандартно :sad: .

Тези 5 варианта не съм ги постнала да се правя на интересна или да си хортувам тука, а защото се досещам, че има значение подготовката на пода и очаквам съвети и насоки. Фаворит ми е 4.

Схемата с пода, леко допълнена:Изображение Придържам се към този вариант. Искам душ-зоната да е с понижено ниво 1/2см спрямо другата част, без прагове и други видове препятствия. Няма да има паравани и тем подобни, а завеса. Как да стане номера само с 1 сифон? Достатъчен ли е? Къде е най добре да го сложа? Не съм купила още сифон, зависи от плочките на пода. На схемата е отбелязано мястото на настоящия. Ако може новия да не е много далеко от стария.
Плочата е дебела общо 18см=панел+замазка+3см мозайка. Старият сифон беше чугунен 10см и вкопан в отвор 14см.Чудя се дали ще е необходимо да се премахне мозайката в душ-зоната, за да не вдигам излишно нивото в т.н. суха зона?
Имах още въпроси, но другия път!
Когато аз обяснявам нещо на аматьори и искам да ме разберат им задавам уточняващи въпроси, за да имам необходимата информация и да дам компетентен отговор. Това е приятелска забележка! :)
А p.v.x специално ще попитам: след като имам само 5 варианта за пода да ти приличам на жена без въображение? Не отказвам предложения, но адекватни! Ако не си разбрал аз вече съм избрала как да бъде разположението в банята!
p.v.x - майстор
Дунавска написа:
=D> Иии, бях се отчаяла, че никой няма да ме чуе, тъкмо търсех по-гола за аватар!
"Дунавска"

Ако беше намерила и сложила такъв аватар , наистина щеше да си по интересна , и
по точно щеше да изразиш своята същност.

Не че нямам думи за теб , но просто ще си ги спестя.
Нямам желание толкова рано , да се старая да те правя на две стотинки.
Щото толкова струваш , във всяко едно отношение.

Ще чакам снимки , с крайния резултат от вашето творение , на тема Баня.
Има една тема "Вижте и се посмейте...".
Дето се казва , и за нея е необходим материал.

:rock:
chapara - майстор
И как да го разбирам това сега, че трябва да питам там или, че не съм чела достатъчно? За протокола точно тази тема съм прочела няколко пъти и преди да се регистрирам, и след това, и пак я прочетох според препоръките ти :axe: ! Нямам против Модераторът да публикува, ако иска какво съм гледала и по колко пъти! Липсата на конкретно описание на етапите и стъпките точно в нея тема ме провокира да се включа във форума! Идеята ти е супер, изпълнението също, но липсва описание на изпълнение и за мен темата ти се превръща в по-скоро рекламна, отколкото в помощна!
:-D :lol: :cool: :toimonster: :heart:
  • 1
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51

Тема "Ремонтът на банята в действие..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: