• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
gench - специалист
Всичко е направено с 15мм.
root666 - специалист
Колега, как се казват плоскостите, не ги намерих в сайта на геки, и каква им е цената и размера?
gench - специалист
Фирмата е Геко.Не си спомням точното им наименование но като питаш за разпенено PVC всеки ще те разбере.Различните фирми имат различни имена за разпененото PVC например в АСУ се води lightex или нещо подобно.Размерът е 1,22х2,44.Цената е 111лв. за плоскост или 37лв. за м2.
kirofabv - специалист
Колега, супер се е получило шкафчето.
Ако може да ползвам темата да питам някои неща защото искам да си направя нещо по-малко - за над мивката. Имам доста идеи, а нещата по магазините, които ми харесват са по над 250лв. и пак не са баш така както ми се ще. Основно искам голямо огледало.

Та на въпросите като за начало са за материала:
1. каква е разликата между разпененото ПВЦ и обикновеното?
2. мога ли да ползвам ламперия (малко слаба ми се види, а в един магазин ми препоръчаха)?
3. ей сега се завъртях в един магазин по друг повод и видях ПВЦ плоскост с ъгъл накрая и дебелина към 5-6мм. но забравих как се казва. Това ми се стори идеално като материал. Цената му е към 30-40лв за парче ширина~30см, дълбочина на ъгъла~10см., дължина около~170см.

Шкафчето ще се мокри малко та това пвц измята ли се, мога ли да го направя с нещо друго като материал? Върти ми се из главата проектче от стъкло ама нямам добра идея как да направя шкафче от него.
vlado-rs - помощник
Може ли да покажеш примерно чертежче или рисунка на това което искаш да направиш от стъкло? Или пък каквото искаш да направиш а тука ще измислим варианта как да стане?
kirofabv - специалист
Още няма чертеж защото много зависи от материала, от който ще се прави, но си представям нещо такова например.
Картинката е на съществуващ модел, само съм я насложил два пъти, огледално една до друга цена 160лв за бр. ) :)
Естествено средното огледало ще е в една равнина (въпреки, че и така изглежда интересно.

Горе-долу такова нещо ми трябва.
Тук открих и друга тема за използвани материали и извода беше, че може да се използва какъвто и да е материал, стига да се обработи добре. Всъщност това ми звучи съвсем добре. Ако взема едни МДФ или ПДЧ и го мина 5 пъти с хубав, яхтен лак дали ще раздуе?

Прикачен файл

Untitled.png
kirofabv - специалист
Мисля, че все по-категорично отивам към използването на МДФ или ПДЧ (вие ще кажете кое е по-добре). По-лесно се обработва, по-евтино е и мога да си направя каквото си поискам. А вратичка от ПВЦ ще е някак дразнещо.
Четох за използуване на полиуретанов лак и след това полиуретанова боя и няма никакъв проблем.
Какво ще кажете?

Като дизайн ми се върти и друго в главата - няколко шкафа с цели вратички покрити с огледало, които се отварят нагоре с амортисьорче.
vlado-rs - помощник
Ползвай разпенено ПВЦ, за гръб ползвай 10 или 12 мм, а за страниците 13 или 15. Като материал няма да ти излезе по-вече от 1 м2. Никога не ми се е нравило в баня да се слагат МДФ, ПДЧ и такива дървени работи. Пластмасата пак може да се обработва като ПДЧ. А пък и ще знаеш, че няма да се притесняваш че ще се раздуе никога, ако ще да забравиш душа пуснат в шкафа.
Все пак може и да няма пряк достъп до вода, но като ще стои над мивката, парите от топлата вода направо там ще отиват. Комшията ми въпреки моите съвети, сам си направи шкафче от МДФ 2011 година точно като този модел, само че плота не беше от стъкло а МДФ, и сега пак ще си прави... Познай защо.
kirofabv - специалист
Всъщност сега като гледам квадрата на разпененото ПВЦ 15мм е около 40-45лв. Аз си мислех, че е повече.
С какво се реше това чудо? Ще стане ли с прободен трион?
Повече ме притесняват снадките, лепи ли се, има видии или как ?
vlado-rs - помощник
Реже се с циркуляр. Виж питай откъдето ще вземеш материала дали няма да може да ти го разкроят. За лепенето се ползват видии и лепило. По-горе в темата май има показано какво лепило се ползва. Да не забравиш да си разпробиеш страничките за рафтоносачи за да може да сложиш рафчета после. Шкафа не е сложно да си го направиш, така че действай. Само за боядисването не мога да ти помогна.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

Тема "Шкаф за баня от разпенено PVC" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: