• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
solo5 - майстор
май си прав
те и без това повечето вентилатори "всмукват" :lol:
Master_Kenobi - V.I.P.
Абе, момчета! Що да не му сложим и един термоконтролер, а?! :-D
solo5, за какво ти е тоя вентилатор? То и без това затвореното пространство е като комин. Ще има достатъчно конвекция. Ако е за гъзария - ок! :-D Ама вентилаторът си е грижа. Най-вече с почистването. Заради това, ако все пак го сложиш, го сложи горе, да не засмуква прахоляк от ниското и да го качва нагоре. И загряването не ти е никаква грижа. Да грее, да грее, колко да грее тая тръба?! :?
В другата тема не очаквай отгвори с изчисления или обосновки. Карай на око - ф 100-200 мм. Може и някой компютърен да си избереш - най-тихи са. Пък и няма какво толкова да дърпа.
Но пак повтарям - мисля, че е излишно.

silllveto, че то идеите тук са си на Соло. :) Ама, дай да видим за кво става дума.
Master_Kenobi - V.I.P.
solo5, Сетих се още нещо, ако насериозно си решил да си усложнявш живота с тая тръба. :-D
Нанижи й някакви ламаринени ребра преди да я затвориш, за да повишиш топлоотдаването. И изкърти цяла "колонка" в стената към коридора, както ти предложих по-горе, а не само дупки горе и долу. :shock:
EmoZ - специалист
Master_Kenobi написа:
solo5, Сетих се още нещо, ако насериозно си решил да си усложнявш живота с тая тръба. :-D
Нанижи й някакви ламаринени ребра преди да я затвориш, за да повишиш топлоотдаването. И изкърти цяла "колонка" в стената към коридора, както ти предложих по-горе, а не само дупки горе и долу. :shock:
Аха направо да монтира една лира в кухината и да я изиграе конвектор с един по-як вентилатор и въздуховоди до съседните помещения, а климатиците да ги маха. :-D
solo5 - майстор
Master_Kenobi ако има вентилатор горе трябва да вади въздух навън, а не да засмуква :-D
но може и да се откажа от идеята за вентилаторчето, защото сега трябва да му мисля захранване и на него
компютърните са най-удачни като размери, но трябва и трансформаторче за него и става сложна работа
Master_Kenobi - V.I.P.
Пич,... как да ти го кажа по-лежерно, че има и дами в темата... :?
Не мислиш ли, че засмукването и духането са двете страни на един и същ процес? :-D :-D :-D Диалектика, братче, зависи само от гледната точка. Иначе работата, която върши вентилаторът е една и съща. :)

Пък ако искаш да ти метна едно "компютърно" вентилаторче от началото на 80-те години. :-D - ф 130 мм, бачка на 220 V. Не се будалкам, освен, че имам един такъв стар и вече разтропан, май все още се продават по магазините за радиочасти - бившите "Млад техник".
solo5 - майстор
Master_Kenobi написа:
Пич,... как да ти го кажа по-лежерно, че има и дами в темата... :?
Не мислиш ли, че засмукването и духането са двете страни на един и същ процес? :-D :-D :-D Диалектика, братче, зависи само от гледната точка.
прав си но ако дамата е с големи бели дробове и майсторка в бранша при едното действие може да ти вкара чаршафа отзад, а при другото да ти го изкара :lol:
Master_Kenobi написа:
Пък ако искаш да ти метна едно "компютърно" вентилаторче от началото на 80-те години. :-D - ф 130 мм, бачка на 220 V.

ф130 е много :roll:
аз се чудя как да го направя да не загрозява много интериора
solo5 - майстор
някой има ли идея колко пари ще ми излезе труда
за направата на кутия от гипсокартон на тези тръби:

Изображение

височина - 250см, ширина - 70см, дълбочина 20см

:roll:
DStefanov - специалист
solo5, на мен за подобен размер на кутията в моята баня ми взеха 50лв. за работа :wink:
Ето за това говоря:

Прикачен файл

DSC00737.jpg
DSC00737.jpg (99.46 KиБ) Видяна 3620 пъти
solo5 - майстор
на мен ми поискаха 40лв и исках да си сверя часовника :roll:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10