• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
plo4kata - специалист
Че какво общо има майсторлъка с хидроизолацията???дори и при най-качествената работа може да се промуши водата,тя минава навсякъде,плочките и фугата не са гаранция че няма да мине водата,а що се отнася за лентата е препоръчително да се слага само при гипскартон,при монолита е достатъчно само аквастоп или нещо подобно...
сола 180 - специалист
Плочка стига бе брато. Бани лепени с цимент и пясък преди 20 г. не текат на съседите , пък сега лепила , майсторя ....................
Мани тея хидроизолации.Всичко се прави с цел да ти вземат париците.
Аз слагам на кашона течна на Теразид ама за успокоение на клиента. Пък и е добра основа после за плочките.
jekasus - майстор
И двата варианта си имат предимства. Ако правиш огледално под-стена,по-добре и по-лесно да почнеш първо с пода. За другия вариант- и при двата случая се мъчеш с първия ред . На мастари дюбели,гипсове не ползвам - залепвам мастара с две-три топчици лепило,(с гипс рядко имам работа) и подпирам с подложки от плочки-лесно и просто.
plo4kata - специалист
бисери,бисери,бисери.....мастара на стената..... :lol: някой способен ли е да ми даде логично обяснение на всички тези усложнения?
plo4kata - специалист
Dewalt написа:
Гледам работата.
И друг път съм виждал снимкител
Но защо след като е измислена топлата вода теърва да я бистрим.
Така стена по стена май нещо много не ми се връзват нещата.Не коментирам краиния резултат.То и няма какда се види добре особенно в снимка.бг
и аз това ви се чудя,след като цял свят работи правилно,защо вие се мъчите да работите обратно?
сола 180 - специалист
Как реши кое е правилно бе приятелю??????? нека всеки работи както му е по- лесно стига да става качествено.
И да напишеш 100 поста пак няма да ме накараш да си променя стила.Нито аз искам да променям твоя.
plo4kata - специалист
Виж,аз не решавам кое е правилното,на dewalt му обясних на лично,6 години съм имал фирма в италия,работил съм с най-добрите от бранша,поддържам всички норми по директиви на ЕС за обществени,индустриални и цивилни обекти,правил съм по 30-40 бани в 5 звездни хотели,правя по 4 пода на бани за 1 ден и всеки следващ ден по една баня-стените,т.е.за 6 дни издавам 4 бани без помщник,ако си позволя да направя такава глупост;1 ще ме изгонят от обекта и 2 няма да мога да си платя разходите за деня,да не говорим за печалби...като си направиш пода водоравен в периферията и започнеш стените отдолу,какъв ти е проблема?Вярно в италия няма подови сифони,но нали правим наклона като обърната пирамида...? перифериите пак са водоравни... като се има в предвид че мазачите ти оставят стената винаги излизаща навън отдолната страна?ще къртиш ли?или ти е по-лесно при самото слагане да си ги поизлъжеш...да не говорим за нанасянето на лепило в легнало положение...гарантирам ти цял ден работа по напасване!
jekasus - майстор
plo4kata написа:
като си направиш пода водоравен в периферията и започнеш стените отдолу,какъв ти е проблема? перифериите пак са водоравни...!
Какво правим с два наклона във банята?
plo4kata - специалист
същото когато имаш 6 наклона каквито съм правил на басеините със 6 отвора на пода
jekasus - майстор
Искаш да кажеш ,че при 2.5-3 м2 под на една баня ще докараш водоравна периферия на стените при два наклона?.За басейн съм съм съгласен-при голям терен по-големи возможности.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Плочки в банята - да започнем от първия ред на стената??????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: