• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 20
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
mim - специалист
не се прави, защото е по-бързо и евтино с пластмасовите, друга причина да не се прави няма, така че ако искаш - защо не
ribnikolaevi - майстор
Зависи какво качество целиш. Ако искаш среза, който остава отгоре, да е качествен, това трябва да го обсъдиш с майстора, но ще ти иска повече пари.
chapara - майстор
Михайлов написа:
Имам въпрос. Демоде ли са первазите, направени от гранитогреса, положен на пода?

Конкретно в случая съм сложил гранитогрес в коридора и искам первазите да са от гранитогреса. Майсторът ми твърди, че от години така никой не прави. Имало си специални някакви.
На мене обаче ми харесва и искам да са такива. Навсякъде където съм бил, са направени по този начин.
В кухнята също ще слагам гранитогрес, по-светъл, слонова кост. Там отново искам первазите да са отрязани от плочките гранитогрес.
Изобщо не е демоде,но за да станат нещата перфектно перваза тряба от горната страна да е с фабричен ръб,особено що се късае за теракот и не по висок от 7 см.Също така може да бъде завършен с ъглова лайсна за външен ръб.Между другото на снимките чак сега се огледах ми се струва ,че в банята на външния ръб няма ъглова лайсна?Така ли ми се струва или е така ,а и ако не си искал,то плочите се пилят на 45 градуса.Другите кофти моменти,които сега блясват са ,че във фриза не е желателно да има батерии и други,трябвало е да се барнат преди това изводите.И последно трябвало е да дигнете водомера по нагоре,така че при една евентуална подмяна да е лесна работата.
Последна промяна от chapara на чет мар 25, 2010 3:55 pm, променено общо 1 път.
niki_sap - специалист
За мен лично направо си е демоде. Другия плюс на пластмасовите лайсни е, че може да се прокара кабел под тях - а един кабел за прокарване винаги изниква :)
Но в крана сметка ти ще си живееш там, така че го прави както ти харесва.
chapara - майстор
niki_sap написа:
Другия плюс на пластмасовите лайсни е, че може да се прокара кабел под тях - а един кабел за прокарване винаги изниква :)
Това хич не ми се вижда довод :?
Leon - специалист
chapara написа:
Другите кофти моменти,които сега блясват са ,че във фриза не е желателно да има батерии и други,трябвало е да се барнат преди това изводите.
Това за батериите е свързано с технологията или с красотата?

Защото ако е за красота, на мен ми харесва да е във фриза.

Ама ... въпрос на вкус, казало кучето и си облизало ... :wink:
chapara - майстор
Leon написа:

Това за батериите е свързано с технологията или с красотата?

Защото ако е за красота, на мен ми харесва да е във фриза.
И за красотата дедо Попе :lol: ,но много често фриза е релефен,както ми се види и в този случай,та лягането после на розетките е проблематично,и ако е във фриза трябва поне да е центрирано във фриза.Нека колегата завърши банята(майстора де)и снима обурудена банята и тогава ще го изкоментираме отново.Също така от дизайнерска гледна точка фриза не трябва да се прекъсва от нито един аксесоар:мивка,казанче,ревиз.капак и др. :wink:
Leon - специалист
chapara написа:
[,но много често фриза е релефен,както ми се види и в този случай,та лягането после на розетките е проблематично,и ако е във фриза трябва поне да е центрирано във фриза. .....

Също така от дизайнерска гледна точка фриза не трябва да се прекъсва от нито един аксесоар:мивка,казанче,ревиз.капак и др. :wink:
ОК. Разбрах.

Какво смятане беше, какво нагласяне, да докарам изводите за батерията в средата на фриза. И горе долу стана.

За релефа си прав.

:)
n.nikoloff - специалист
chapara написа:
Leon написа:
..Също така от дизайнерска гледна точка фриза не трябва да се прекъсва от нито един аксесоар:мивка,казанче,ревиз.капак и др. :wink:
То затова аз не обичам фризовете - дават ограничения, пък са и бая скъпи. Виждал съм доста по-елегантни и класни решения и без фризове.
Михайлов - специалист
Сутринта минах до апартамента, направих 3 снимки, довечера ще ги кача, че сега кабела не е в мене. Стените (без долния ред) са наредени и банята ми изглежда много широка.

Кофти пречка. От Керанова са ми докарали 1 кашон с бели плочки на мястото на 1 кашон с кафеви. Когато ми ги докараха беше тъмно и валеше. Преброих 6 кашона бели плочки, а останалите по подразбиране - кафеви, не съм ги гледал. И сега не ми достигат 12 кафеви плочки за долния ред. Звъннах в Керанова да им кажа и чакам обаждане от тях да ми кажат кога ще могат да ми доставят 1 кашон кафеви пък ще им върна тоя с белите.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 20

Тема "Моята баня и коридор. Снимки: преди - по време на - след." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: