• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
jekasus - майстор
atanasovpetko написа:
Да ви попитам нещо за хидроизолацията. Да предполажим, че банята има хидроизолация по стените и пода. Нека допуснем , че фигиращата смес не е добра и минава вода между фугите. Та какво става с тази вода? Тя стига до хидроизолацията и после какво? Предполагам се двийи по наклона под плочките. Ще стигне до сифона, но няма как да се оттече оттам. И какво-водата просто си стои и се излъхва ли?
Иначе правилно мислиш :-D
Това със сифона на 1см над замазката е стара технология, както е накисване на плочки и лепене с цимент и пясък.
Щом влагаш пари в хидроизолация, трябва и да вложиш пари и в подходящ сифон(има на нормални цени), обикновените за 5-10лв.в този случай не вършат работа.
рашкета - специалист
Джеки , не бъди толкова категоричен.Ако една работа се свърши както трябва, няма начин да протече независимо от сифона и дали е положена ХИ.
atanasovpetko - специалист
jekasus написа:
atanasovpetko написа:
Да ви попитам нещо за хидроизолацията. Да предполажим, че банята има хидроизолация по стените и пода. Нека допуснем , че фигиращата смес не е добра и минава вода между фугите. Та какво става с тази вода? Тя стига до хидроизолацията и после какво? Предполагам се двийи по наклона под плочките. Ще стигне до сифона, но няма как да се оттече оттам. И какво-водата просто си стои и се излъхва ли?
Иначе правилно мислиш :-D
Това със сифона на 1см над замазката е стара технология, както е накисване на плочки и лепене с цимент и пясък.
Щом влагаш пари в хидроизолация, трябва и да вложиш пари и в подходящ сифон(има на нормални цени), обикновените за 5-10лв.в този случай не вършат работа.
Би ли ми обяснил тогава-при положение, че ще има ХИ какъв да е сифона и как точно да се монтира?
jekasus - майстор
Еми, като джаскат едни пари, поне да има смисъл.
Най-много ме кефи хидроизолация в баня с затворена душ-кабина или само тоалетна.
atanasovpetko написа:
Би ли ми обяснил тогава-при положение, че ще има ХИ какъв да е сифона и как точно да се монтира?
viewtopic.php?f=4&t=39352
Поста ми с клипа.
Още едно клипче - http://www.youtube.com/watch?v=wiaF1PFf ... re=related
Jekasus,
Сега вече разбирам какво ще стане с водата под плочките ако се постави точно такова изпълнение на сифон.
Сега ако ми покажеш и сифон с такъв тип на вграждане-цена няма да имаш :prayer:

И друг въпрос-забелязах на второто клипче, че ХИ слой на пода не е бил поставен, когато е правена ХИ на стените. Предполагам, че това е умишлено, за да не се нарани ХИ на пода, докато се лепят плчките на стените???
Благодаря,
5ко
Здравейте, разглеждайки сифоните показани от Jekasus, видях, че има такива, които могат да поемат вода не само от решетката, но и от допълнителен подземен вход:
Прикачен файл:
sifon.JPG
sifon.JPG (14.85 KиБ) Видяна 2859 пъти
Та моята баня изглежда така:
Прикачен файл:
Capture.JPG
Capture.JPG (19.45 KиБ) Видяна 2859 пъти
Кафявото кръгче е 110-ката, Белите са двата( сифона. Нарисувал съм 2 варианта: червен (с два сифона без допълнителен вход) и черен (един сифон без доп вход и втори сифон с допълнителен вход). Кой вариант е за предпочитане. Защо?
VLADO66 - майстор
Червения вариант за да не ти стане цялата баня душкабина :)
jekasus написа:
freko
Viega
Jekasus,
определено ме нави да си купя от тези сифони. Въпроса ми е за височината.
Сифони ФРЕКО -от схемата във сайта им излиза, че минималната височина е 62мм+25 мм=87.
Е аз за съжаление нямам такава височина. Замазката ми е тънка. Мислиш ли, че е добър вариант да си набавя липсващата височина от бетонната плоча. Мога да поразкъртя 2-3 пръста от сифона на 110-ката?
Това прави ли се? Ти как постъпваш при подобни ситуации?

Сифони Viega,
от схемата се вижда, че височината на фланеца е 75мм, но не се показва, колко е другия размер-на пръстена, който се слага отгоре + решетката?

Кой от двата сифона е по-добър. Има ли ги някъде в София, където мога да ги видя на живо?
Благодаря,
5ко
jekasus - майстор
Нивото на сифони зависи повече от наклона на ф50 към вертикалния щранг (ф110).
Фланеца с решетка си има "нива" за рязането, може да се сложи плътно по сифона или да се регулира по ниво-замазка, ако сифона е под замазка.
Като цяло съм привърженик на открити хоризонтални разводки на мръсния канал(под плочата, над тавана на долния етаж), но реалноста в повече случаи е друга.
За твоя баня ти трябва "сигурен" сифон за душа щото там е "основната вода", за сифона в сухата част на баня сложи с механичен затвор за да няма миризми.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Въпрос за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: