• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
mupk0 - специалист
Ако не е тайна как хидроизолирахте ? Аз лично мислех без значение от цокъла да хидроизолирам с Церезит или Борото поне една педа във височината + лента по пода и всяка фуга по картона пак с хидроизолацията
шоп - майстор
Пода изолирах с две ръце двукомпонентен изомраз с монтирана стъклофибърна мража между слоевете.
Стените минах с един слой изомраз до височина 2, 5 метра в района на душ кабината, а в останалата част 1,5 метра.

Ъглите между пода и стените ги обработих пак със стъклофибърна мрежа... с няколко думи не съм пестил сили и средства.
mupk0 - специалист
Ясно. И при мен ще се получи нещо такова. Банята е доста малка. 1500 на 1290 . Изникват ми още няколко въпроса и ще действам. Ламперията с какви види да я хвана за ГК?
Да слагам ли силикон в жлеба на долната лайстна на ламперията или само в края му ,който ляга с плочките?
Каква е разликата ако фугите се запълнят с армиран найлон вместо хидро лента ?
шоп - майстор
Винтове за монтажа на ламперията използвах сборни - каквито имах. Стават и най-обикновенните за гипскартон, слагах и от самонарезните ( копчета ) които са за метал и са с по-голяма глава, но от тях по нагъсто ( през педя ) Банята е с почти същите размери като твоята и слагах и по малко монтажно лепило не си спомням марката, но бе супер яко с цена около 10 лв тубичка. Може спокойно и без това лепило, защото си е здраво само с винтове. Изразходвах две тубички. Силикон слагах и в жлебовете при съедниняването на два панела от ламперията, макар, че и там може без. Сглобката е плътна, но пак се презастраховах.

За армираният найлон нищо не мога да кажа.

С две думи, аз се презастраховах и дадох 50 лв за допълнителни лепила и силикони, но нали не се прави всеки ден баня :partyman:
mupk0 - специалист
Така е. За силикона и аз мисля да слагам в жлеба на пода и в фугата макар и по малко :) благодаря много все пак. Тея дни ще съм готов с пода ,че сега чакам майките и да я залея :) и аз мисля да слагам лепило под ламперията тънко , тънко. Силикона какъв да взема ? Санитарен , акрилен или ? Благодаря ти много за отговорите :)

Даже сега си спомням ,че мой колега си направи банята с ламперия като я лепи за ГК с монтажна пяна ( не от тази ,за дограма , а от тази за ,XPS) . Днес говорих с него...за 2г не е мръднала
jekasus - майстор
mupk0 написа:
Каква е разликата ако фугите се запълнят с армиран найлон вместо хидро лента ?
Найлона няма да залепне за хидроизолация :-D
Вече замених ония ленти за 2-3 лв метъра със Изомат Тревира, за 50метра - 8.50 лв.
Също става и геотекстил, той е около лев за м2.
За панелите - за да не ползваш вътрешни и външни ъгли -
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pVcds2AYTYo[/youtube]
mupk0 - специалист
А някакви аналози на Изомат ? Че едва ли ще намеря точно такова нещо в магазина където пазаря. Даже май не съм виждал. Предполагам се водят хидроизолиращи ленти. Иначе се спрях на Боро АкваСтоп 4 за материал и една лента само да намеря и смятам да действам. Днес ударих майките в банята и утре живот и здраве заливам :) Това с ъглите е идейно и готино....ще прежаля някоя дъска да се науча :)

А иначе найлон с АкваСтоп се лепи..наложи ми се един ремонт преди време такъв оот типа спешен и една лидълска торба се залепи идеално на плочата. От тогава досега няма ядове :)

Потърсих в нета и засега само това знам откуде мога да го купя и дано върши работа

http://www.tashev-galving.com/058+KNF+1 ... клофибърна
Последна промяна от mupk0 на пон юли 18, 2016 9:37 pm, променено общо 1 път.
iva6ki - специалист
Записвам се за темата :)
jekasus - майстор
mupk0 написа:
Потърсих в нета и засега само това знам откуде мога да го купя и дано върши работа

http://www.tashev-galving.com/058+KNF+1 ... клофибърна
Тази е за гипскартон, не за хидро, търси геотекстил или просто си купи лента за хидроизолация, на Сика май беше 25 лв за 10 м.
mupk0 - специалист
Окей. тея дни ще покажа резултати :) Живот и здраве до петък трябва да може да ходя по замазката . Банята ще се ползва доста слабо и затова и изолацията няма да е "тежка" . Лятото ще се ползва и то не всяка седмица ( уикенд),а зимата я 1-2 пъти :) Помещението под банята е тоалетна и тя е с ламперия навсякъде. дори и да избие леко няма да е проблем.

А аз предложи тази лента от клипа , защото в упътването в сайта на Исомат пише използвайте Стъклофибърна или полиестерна лента . Затова и това предположих ,че става
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 13

Тема "PVC ламперия или фаянс в банята?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: