• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 21
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
valya82 - помощник
Честно казано и на мен доста скъпичко ми се струва. Познавам един майстор, който работи доста добре и взима по 15лв./м2 - разбира се това е цена при идеални условия. Потърси още, събери оферти и задължително искай да видиш нещо тяхно правено.
prascho - майстор
Ако няма да слагаш душкорито/душкабина прав ъгъл в бяня не ти трябва. Важно е основата върху, която се лепят плочките да е здрава. Ползвай гъвкаво лепило и в никакъв случай не прави мазилка от 2-2,5 см по-дебела. Таванът го направи с импрегниран/зелен картон. Дори и две леви ръце да имаш ще го направиш. Не е трудно :).
dsmt - специалист
Ами в събота и неделя успях да си опъна майките.Мисля,че общо взето стените ще станат на 90 градуса една спрямо друга/ +/- някой и друг градус де :-D /и почти вертикални :)

Както споменах преди,помещението се оказа доста криво+ водопроводните тръби с изолацията които не пожелах да се вкопават ,та поради тези причини дебелината на мазилката определено ще е над 2,5 см.

Слагам повечко цимент и мисля,че се получава доста здраво.Тествах една от майките как е залепнала към основата-ами здраво е станало,мисля,че няма опасност да се отлепи мазилката.С повечко материал ще се набутам,но това е,какво да се прави.

По- интересно ми е като почна да мажа,каква да е повърхноста на новата мазилка-гладка,грапава,има ли смисъл преди да е изсъхнала да я надраскам на черти за по-добро сцепление на лепилото за плочки...?
ZMeyGorianin - майстор
dsmt написа:
Ами в събота и неделя успях да си опъна майките...
Цъ-цъ какви хора имало тука #-o ... :) /майтап, де/.
dsmt - специалист
ZMeyGorianin написа:
dsmt написа:
Ами в събота и неделя успях да си опъна майките...
Цъ-цъ какви хора имало тука #-o ... :) /майтап, де/.

извратеняци :)))
Chefo77 - майстор
Не зная кой заговори за опъване на майки :wink: :lol:
mrdds - специалист
dsmt написа:
По- интересно ми е като почна да мажа,каква да е повърхноста на новата мазилка-гладка,грапава,има ли смисъл преди да е изсъхнала да я надраскам на черти за по-добро сцепление на лепилото за плочки...?
Аз ползвах един инструмент на дядото-дървено трупче с дръжка.....дървена маламашка и викам аз :-D .
С него загладих така да се каже замазката.А то гладко не може да стане защото пясъка в хоросана не е фин и основата става достатъчно грапава за да се лепи върху нея плочката с лепилото.Майстора,който ми лепи плочките в момента не е казал нещо да е нередно,така че мисля,че е достатъчно това.А пък нали идеята е хастара да е гладък,че да върви по-малко лепило.

Всъщност като се замисля за по-добро сцепление се прави щприц от рядко лепило.По-добре това направи,от колкото да дереш хастара.
VLADO66 - майстор
Дърпаш мазилката през майките и като дръпне,леко я опердашваш http://www.tashev-galving.com/040+ERT+3 ... 0%B2%D0%B0 да загладиш и това е,няма защо да драскаш.Нали ще лепиш с лепило,а не с цимент.
dsmt - специалист
Колкото и хубаво да е на морето,човек рано или късно се връща в разбитата баня :-D :-D :-D

Остана ми още една стена за мазане.....иначе съм потънал в самодоволство от резултата получен при останалите три-като се прибрах мазилката си стоеше на стената,не беше паднала :mrgreen: :mrgreen:

Между другото чета темата "Ремонта на банята в действие..." с цел образоване,но на някои въпроси които ме вълнуват не намирам отговор.

Примерно-тръбите/дъгите за тоалетната.Гумените уплътнения на сглобката между тях достатъчни ли са или е нужно да сложа и ПВЦ лепило?
Другото което ме мъчи е куфара от гипсокартон.Освен че за сега нямам идея/а и не съм виждал/как се прави това нещо,се чудя и как точносе прави магията с края на тръбата,който ще излиза от гипсокартона и с които ще свържа тоалетната чиния.Колко трябнва да стърчи от гипсокартонения куфар.Как да уплътня фугата м/гипсокартона и самата тръба....
За пода за сега няма да питам,че там си е е..... м......а :)
jekasus - майстор
Прочети и тази теми -
viewtopic.php?f=4&t=39234

viewtopic.php?f=22&t=43092
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 21

Тема "Цени за ремонт на баня-аз ли не съм в час или се пошегуваха" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: