• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 16
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Има още каменарски продукти за импрегнация против вода на Tenax Spa, италиянска фирма. Има информация в нета на www.tenax-bg.com или www.tenax.it . Hydrex се казва продукта.
relaxxx - специалист
yasoo написа:
С каквото мога ще помогна :) НП
Хмм аз се натъкнах на същата гадост при плочките, до тоз миг не подозирах че фаянсови плочки притежават такива полезни свойства като попиване на вода.... извращение.. Ясо да те питам как е ситуацията с тоз препарат 9 месеца по късно има ли ефект или пак взеха да пият ?? Не ми се кърти ..... цялата баня та си мисля да подходя с тез импрегнатори дано да стане...... :cool:
onion - специалист
да споделя и аз , имах същия проблем с плочките , попиваха яко ...
отидох в строителната борса и там ме посъветваха да взема Боросил.

Взех и го нанесох точно като това по-напред в темата , с гъбичка или четка , яко по фугите , защото моите "пиеха" най-много от там (моят метод беше шише с пробита капачка , пръскане по фугата докато стане на "вадичка" изчакване около 30 мин да попие каквото ще попива и с едно парцалче разнасяне и омокряне на цялата плочка. След още половин час избърсване със сух парцал. Банята се ползва вече цяло лято , нямам проблем !
yasoo - специалист
Еми честно да ви кажа има файда от препарата :) При течаща вода по тях за 30-40мин. не пропускат нищо. Единствено преди около месец една сутрин без да искам бях забравил крана на душа да капе. Прибрах се чак късно вечерта и там кадето е капало и по вадичката която се беше образувала от водата плояките бяха просмукали малко вода и бяха влажни. Но като цяло други проблеми не съм имал. Мисля тия дни да ги мина плочките пак една ръка с препарата, че и без това ми остана доста от него.
kabel4e - специалист
Здравейте. И аз да се оплача. Тъкмо измих новатя си баня и плочките подгизнаха. Дайте съвет как да разбера дали е от фугите или от самите плочки. Фугирани са преди 5 дни с CE40 на Церезит. На кутията пише, че фугировката постига аквастатичния си ефект след 5 дни. Вижте обаче резултата... Дали е от плочките или трябва да чакам още докато фугировката изсъхне добре? Забравих да кажа, че плочките са на КАЙ. Най-новият модел ОСАКА. Даже още ги няма на интернет страницата им.

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (49.43 KиБ) Видяна 8263 пъти
kabel4e - специалист
Качвам още снимки, за да видите за какво става на въпрос. Проблема го има и по стените. И това само от едно намокряне на банята. Какво да правя?

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (54.73 KиБ) Видяна 9970 пъти

Прикачен файл

4.jpg
4.jpg (53.67 KиБ) Видяна 9970 пъти

Прикачен файл

3.jpg
3.jpg (34.01 KиБ) Видяна 9970 пъти
Domashen_maistor - специалист
Дами и господа, потърпевши,
Наистина съжалявам за случилото се с Вас и предлагам всеки, комуто се е случил проблем с плочките да сподели тук производител и търговец. Няма да крия, че съм заинтересована страна. Просто скоро и аз ще си купувам плочки та живо ме интересува, кой идиот внася подобен боклук, кой го произвежда и от къде да се пазя да не си го купувам. Бях се спрял на един склад за испански плочи в София Гара Искър, ама вие направо ме стреснахте с тези снимки.
yasoo - специалист
kabel4e написа:
Здравейте. И аз да се оплача. Тъкмо измих новатя си баня и плочките подгизнаха. Дайте съвет как да разбера дали е от фугите или от самите плочки. Фугирани са преди 5 дни с CE40 на Церезит..............
До колкото знам CE40 не е лоша фугираща смес а и като ти гледам как добре се е просмукала водата в плочките това не може да е само заради лошо фугиране :? Явно "глазурата" на плочките и при теб е доста некачествена и водопоглъщаемостта на плочките е доста над нормалното. Според мен първата ти работа е да отидеш в магазина да им направиш рекламация.
kabel4e - специалист
Проблема ми остава. Един ден след намокрянето петната са си същите. Изобщо не съхнат. Писах на BORO запитване за техния препарат Боросил, но ми отговориха, че е само за камък. Ходих и до магазина, от който купих плочките, но там за първи път виждат такова нещо. Оправдават ми се, че не са официални дистрибутори на КАЙ и не можели нищо да направят. Били продали и други от тези плочки, но никой не се оплаквал. Само дето са ги докарали след това и сигурно партидата е друга. При мен обаче проблема остава.
kabel4e - специалист
Струва ми се че проблема идва от фугите. Май ще ги чакам няколко дни да изсъхнат и после мисля да третирам фугите с фугафикс на Боро. Дано това реши проблема. Ако и това не помогне ще ходя до София и аз да търся този магазин и да хвърлям пари за скъпи препарати.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 16

Тема "Плочки в които се просмуква вода!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: