• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 15
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Virtex - майстор
Има два варианта Чираче да престане с ненужните заяждания и подигравки.

Единият е доброволен, подходящ за разумни хора и базиран на добър тон, другият е постоянен.

Keresteliev не допринася с нищо полезно към горното като съществува вариант и той да бъде включен в горното твърдение.

Само избирате какво да бъде. Трети път няма да ви чистя 'разправиите' в една и съща тема.
Последна промяна от Virtex на нед фев 25, 2018 10:11 pm, променено общо 1 път.
Причина: смяна на дума на "разправии"
Keresteliev - специалист
Virtex написа:
...
Keresteliev не допринася с нищо полезно към горното като съществува вариант и той да бъде включен в горното твърдение.

...
Keresteliev се опита да разбере как да спести на 1600 лв. половината. :lol:

Не му беше отговорено по същество, но ... нейсе!!! (така или иначе- изтрито е)

:sad:
Virtex - майстор
Смятам темата е полезна, защото нагледно се показва какво може да стане при различни майстори.

Иначе мненията не са изтрити, преместени са. Но не виждам смисъл да ги слагам в отделна тема, защото няма да се получи нищо. Ако някои има желание нека пише на лично, може да ги сложа в подходящата тема, която вече беше разделена оттук.

Говорете каквото желаете в правилната насока, но защо разводнявате полезни теми...не разбирам :?
CYPER - специалист
Някой все пак да каже ако майсторът беше направил фугите 1мм с фугираща смес 2мм-20мм това нямаше ли да доведе до някакви бъдещи проблеми?
Питам понеже наистина не знам.
Chefo77 - майстор
Не съм майстор, но разсъждавам - плочките ти са с размер 30х30 см (поне така ми изглеждат). При 1.80 на стена, това са 5 фуги. Колко, аджеба, ще се движат или разширят тези плочки, та 1 мм да не им стигнат?
nikolov333 - майстор
..той CYPER има предвид, че на фугиращата смес препоръчват да се ползва за фуги от 2 до 20мм. Затова пита, ако се фугира по-тясна фуга с този фугин няма ли да е проблем. Отговора е, НЕ.. когато са спазени препоръките за разбъркването и нанасянето му разбира се. Писали са минимум и максимум заради спецификите при нанасянето и втвърдяването на фугина, но в случая не е проблем..
CYPER - специалист
Chefo77 написа:
Не съм майстор, но разсъждавам - плочките ти са с размер 30х30 см (поне така ми изглеждат). При 1.80 на стена, това са 5 фуги. Колко, аджеба, ще се движат или разширят тези плочки, та 1 мм да не им стигнат?
И аз не съм и затова питам. За останалите участници тия въпроси могат да звучат смешно, ама аз като не знам питам.
Ако съм знаел преди да започне слагането на плочките със сигурност щях да настоявам да стане с 1мм фуга, но вече дори не помня какво сме говорили с майстора като сме го обсъждали това.
nikolov333 написа:
..той CYPER има предвид, че на фугиращата смес препоръчват да се ползва за фуги от 2 до 20мм. Затова пита, ако се фугира по-тясна фуга с този фугин няма ли да е проблем. Отговора е, НЕ.. когато са спазени препоръките за разбъркването и нанасянето му разбира се. Писали са минимум и максимум заради спецификите при нанасянето и втвърдяването на фугина, но в случая не е проблем..
Ясно, разбрах, благодаря за информацията. Сега още повече ме е яд, ама късно е вече. Тия сините плочки са по 11лв бройката и предполагам едва ли могат да се махнат без да се счупят, така че остават така.

Ето още снимки. Мое дело е силикона на изводите за мивка и канала, вентилаторът, ключовете на стената и душ смесителят, който според мен стана много добре. И душ кабината аз си я слагах, понеже нямах вяра на майстора че ще я сложи добре.

https://imgur.com/a/UxC6y
gogo7777 - майстор
Hoвoceлckи написа:
gogo7777 написа:
Имам само две снимки на двете бани от предния апартамент /бяха поне 100 ама са зачезнали някак/. Не знам какво ще видиш в тях ама на гледай.....
Хайде на черешата :-D
Изображение
Изображение
Прееба ми риболова.... :-D Иначе по каталози действаме по заръка на купувача. Това от снимките го догодихме почти 1:1 :wink:
batvenko - специалист
Задължително облепвам с хартиено тиксо когато фугирам със силикон и заглаждам смело, след което махам тиксото и резултата е права и перфектна фуга. Като гледам вертикалните фуги на сините плочки .... работата не е добре.
Най-простия инструмент за пробиване отворите на плочките за смесителите е "пергел" - монтира се на дрелка и на бавни обороти се пробиват перфектни дупки. Струва около 10 лв и го има във всяка железария .... и си струва парите..... Вярно като се монтира смесителя не се виждат, но сега изглежда, че някой ги е ръбал със зъби.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 15

Тема "1600лв за ремонт на баня - Адекватно?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: