Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
perko - специалист
Правя си баня на вилата в момента, като затворих с тухли от 3 страни терасата на долния етаж. Терасата над нея е и тавана на банята. Лошото е, че за да имам сифон, тряба да направя замазка на пода с дебелина около 15 см. което ми е много, сега е високо 2.20м. или да изкопая някак си в полчата около 2 метра канал с дълбочина 10ина см.
Не може ли, да си направя оттичането както на балконите едно време, наклона да е към една точка в стената и от там в тръбата?
Така ще си спестя доста време и сантиметри подова замазка.
ribnikolaevi - майстор
Да не забравиш да сложиш мрежа, която да спира змиите и гущерите на тръбата за оттичане. :pal:
Ако нямаш проблеми с водата, която ще изтича, защо не.
perko - специалист
Хахаха, да наистина.
До сега разни ми разправяха как не може да се направи така, но не можах да разбера защо. Значи така ще го направя, има пак малко къртене но е съвсем друго.

ПС: Това се казва бърз отговор, мерси.
kaltchevmg - специалист
Основното предназначение на сифона е да спира миризмите и да бъде преграда към канализацията. Ако решиш да има сифон според мен най лесния вариант е с къртенето за да избегнеш замазката. Има и по тънки сифони с които ще налалиш сантиметри.
ribnikolaevi - майстор
Какви миризми, каква канализация, какви 5 лева.

Човекът ще си полива рай граса с водата от къпането. Или ще си захранва турбини, все тая, това е за вила, всичко е позволено там ... :-D
Master_Kenobi - V.I.P.
Направо изкопай една мини септична ямичка 60-80 см, излей й бетонен капак и вкарай отходната тръба в нея (поне ф 35), като преди това направиш чупка да играе роля на сифон.
С мрежа няма да стане, щото ако е ситна ще събира мръсотията, ако е едра ще влизат насекоми (евентулно). А с тръба в ямата и със сифона няма и да понамирисва след време. Няма да е нужно да чистиш ямичката, ако влиза само вода в нея.
Дерзай! :)
perko - специалист
Мерси на всички. Много ми помонгнахте с избора.
Мисля отпадната вода да я даря безвъзмездно на съседите, които така и така не съм ги виждал до сега :) Техния двор е кътче девствена природа и малко сапунена вода няма да му навреди.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Настрана морала, но що ще си подливаш на основите?
perko - специалист
Няма да си подливам основите, пак ще си има тръба да отвежда мръсната вода.
Искам да избегна слагането на 8 см висок сифон в средата. Тръбата ще е вкарана в стената и това е. От там 5-6 см замазка и съм готов.
vidrata - специален-специалист
Перко а върху замазката ще има ли нещо? Защото 5-6 см замазнка + 1.5 см теракота (вкл. лепилото прави 7.5 см а на теб 8 ти се виждат много .Мисли. Копането няма да е много така ,че ако искаш да стане като свят сложи си сифон и се кефи. :-D

Тема "Може ли без сифон?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: