Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
fukarata - напреднал
Здравейте,

на картинката по-долу е разположението на 3 помещения, които в момента са баня, тоалетна и мокро. 2-те сини кръгчета в тоалетната са отходните тръби, а това в банята е водомера.

Искам да направя от тях баня с тоалетна, тоалетна с баня (по-малкото) и килер.

В банята искам да сложа по-голяма душ кабина 120х80, 100х100, 120х100 или нещо от тоя род, тоалетна (в момента там няма) и 1 или 2 мивки. Ако остане някъде място или ниша искам да го запълня с някакъв шкаф.

Това, което сега е тоалетна го виждам като килер, защото е по-малко и според мен няма начин да се сложи някаква душ кабина (била то и най-малката смислена) а и пода е равен - няма наклон и сифон.

Мокрото помещение е със сифон долу и ако махна стената между банята и тоалетната, така ще да вкарам отходната тръба в него, то ще се разшири още (ще стане 140 до тръбата и 160 с нея), но пак не мога да си представя как мога да наредя хем някаква душ кабина, хем и тоалетна (най-вече заради тръбите).

Дайте някакви идеи, щото аз си мисля, че знам какво искам да има вътре, но нещо не мога да си го представя пространствено, а като трябва да го съобразя и с тръбите и става съвзем трудно...

Също така може да дадете някоя идея и за това какво да има вътре :)

Благодаря

Прикачен файл

Banq_toaletna_mokro.png
Banq_toaletna_mokro.png (26.11 KиБ) Видяна 3738 пъти
Последна промяна от fukarata на нед юни 22, 2008 11:56 pm, променено общо 2 пъти.
plumber - специалист
Първото ми предложение е да напишеш миФка с буквата В :)
Извинявам се за корекцията ,надявам се да няма обидени :)
Утре повече :)
Emerald - модератор
[===
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 3:00 am, променено общо 1 път.
fukarata - напреднал
"Мивката" е оправена :)

Емералд, точно това е, върху което размишлявам - килера да е между 2-те бани-тоалетни.

Прикачената схемичка показва идеята - червения правоъгълник е теоретична душ-кабина 100х70 и за нея трябва да се бутне стената, която е 8см.

Зеленото е тоалетна чиния, а правоъгълника около него е по около 20см (да се ориентирам колко да е отстоянието от стени, душ кабини и т.н.). Сложил съм 2-те тоалетни чинии на единствените според мен възможни места.

Другият ми въпрос е дали е възможно да се свърже тоалетна с толкова дълги тръби (114см в мокрото; 59+47=106 и прав ъгъл за банята). Стената между банята и тоалетната е носеща и не мисля, че ще може да се пробие под ъгъл (ако въобще може...)

И да, очаквам вашите идеи :?: :? :-D

Благодаря...

Прикачен файл

Banq_toaletna_mokro_1.png
Banq_toaletna_mokro_1.png (22.83 KиБ) Видяна 3732 пъти

Тема "Дайте идеи за баня, тоалетна и мокро" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: