Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
branko_d - специалист
Здравейте,
преди две години се нанесох в нова жилище,което е на 7 етаж/предпоследния/. Още от началото за да ми тръгне топлатав вода трябваше да точа 2-3 кофи. Проблем който имаха голяма част от съседите. Предвид това,че със съпругата ми не се задържахме много у дома,това не ни пречеше,но преди 20 дена ми се роди дъщеричка и за нея топла вода трябва постоянно,а аз всеки път трябва да точа тези няколко кофи за да тръгне по-топла вода.
Обадих се в ТЕЦ-а и дойде техник който каза,че трябва да сложи обезвъздушител у нас,понеже на последния етаж не ползват топла вода и така щял да се реши проблема. До тук добре,но иска да разкъртя част от плочките в банята понеже предните собствебици като са я правили са оставили според него прекалено малка ревизия /за сведения миналата година майстор ми смени водомера и се позимъчи,но накрая да го сложи,но на човека се плащаше,а този е на заплата/.
Сега пред дилемата или да къртя банята /хич не ми се ще,защото незнам как е направена и дали няма да тръгнат плочките/ или да си купя бойлер.Въпроса е какъв бойлер проточен или не?Каква марка?
Моля ви дайте съвет
Мерси

п.п Пускам темата,макар че сигурно има подобно,но искам колко се може по-бързо да взема решения защото щерката не чака :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Явно цял живот си бил на "топла вода" и не знаеш какво е да си на бойлер. С бойлер водата бързо свършва, сиреч като ти трябва я няма. И е осезателно по-скъпа.
Това бойлера "изобщо".
В частност, един проточен бойлер ти решава проблема с постоянно необходимите малки количества. Всъщност за какво ви е необходима постоянно вода? Само любопитствам.
branko_d - специалист
да цял живот съм бил на централна топла вода.
не само заради техническото образование ми е ясно,че ще ни бъде по неудобно и по-скъпо/макар,че имам 5 кубика топла вода,а реално съм ползвал 2/
а вода ми трябва често първото защо бебето се мие поне на 3 часа /тук работа може да свърши и микровълновата/, но се къпе всеки ден и за да му направя една кофа топла вода,аз изхвърлям 2 или 3,а понякога и 4 срудена която върви от топлия кран и се отчита на топлия водомер
надявам се ,че си ме разбрал
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ааааа! И да ви е жива и здрава щерката и да не се ядосваш жестоко на гаджетата!
Разбирам. Отвсякъде проточен бойлер. Ако ел инсталацията го позволява. С конвенционален, бяш когато ти трябва няма да имаш вода. Пък и това с честото ползване по малко вода е до време. Докато се усетиш и вече ще мислиш за втора баня.
branko_d - специалист
това за втората баня беше добро :-D
мерси за пожеланията
за съжеление не съм сигурен в ел. инсталацията ще трябва да и направя един качествен оглед
Time2Burn - специалист
Това за обезвъздушител на топлата вода са някакви пълни глупости. За пръв път чувам такава щуротия и се замислям как може да има хора които да се връзват. По - дкоро липсва или е затисната тръбата за рециркулация и се налага да източите водата в щранга, докато достигнете свежа гореща вода. Това е абсурд който за пръв и надявам се последен път чувам "обезвъздушител на битовата гореща вода" :lol:
Spokoiniq - майстор
Освен прекъсната рециркулационна тръба може да е дала фира помпата за рециркулация.Имаш ли представа дали абонатната станция е нова?Ако е нова е нова и помпата, и трябва да провериш дали е включена.И забрави бойлера!Сградната инсталация след абонатна станция си е на блока, не на ТЕЦ-а, така че се оправяте вие, не техници от Топлото.
branko_d - специалист
както казах това за обездушването не е моя идея.обадих се в ТЕЦ Плевен и от там ми изпратиха техен техник.Той каза,че трябва да се монтира обезвъздушител или да си купя бойлер.Преди 1-2 години сложили обезвъздушители на другите секции на входа,но на нашата не/незнам защо/, а сега за да монтират и на нашата секция трябва да си разбия банята,иначе на техника не му е удобно да работи
имам компия който работи в ТЕЦ-а и той каза същото нещо.
Всичко с инсталацията е ок, но на нашата секция няма обезвъздушител.
chapara - майстор
На вашата секция се е получила въздушна възглавница.И тъй като водата върти през другите секции на блока,не може да превърти при вас.Необходимо е обезвъздушител 100% в най-високата точка,защото при всеко източване на водата от щтранга,ще се получава същият проблем.Има една хитрина която може да се пробва ако държат крановете(проверена и доказана)! :wink: Затваряш за няколко минути крановете на топлата вода на всички останали секции (по възможност нощем,за да не прецакаш някой къпещ се) и въздушната възглавница ще се махне.Ако имаш достъп да пипнеш вашата връщаща тръба на циркулацията,ще усетиш когато се затопли.След това отваряш другите секции.При това ще помогнеш и на комшиите си,Защото положението при тях не е по розово,само дето са по близо до абонатната.Успех дано се справиш.Да ти е жива и здрава щерката :)
Time2Burn - специалист
Шегувате се нали? Дори да има въздух, при най -- обикновено пускане на батерията ще избяга през нея. Какво ви става, дане би щранга да е най - високата точка по трасето? Аз съм подменил километри щрангове и досега не ми се е случвало подобно нещо. Това не е щранг на парно че да обезвъздушаваш. Всяка една батерия е обезвъздушител. Смешно е.

Тема "Избор на бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: