Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Alvarez - помощник
Здравейте, имам си вече баня с плочки, бойлер, мивка, но без моноблок, защото чакам едни велики майстори да го сложат. От стената стърчи ПВЦ-тръба за мръсната вода. Та въпросът е: моноблокът в тази тръба ли трябва да влезе или тя се реже до стената и после с гъвкава връзка се извежда мръсната вода в канализацията? Кой от двата варианта е по-добър? Благодаря предварително на отзовалите се.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Дай снимка конкретно на твоя случай. Щото си зависи как ти стърчи тръбата.
Alvarez - помощник
Тръбата стърчи от стената точно зад моноблока. Евентуално си мислех да го направя с мека връзка, но не съм правил досега такова нещо и затова питам по-опитните. И друго - ако режа тръбата как трябва да го направя - до стената или да оставя малка част от нея да стърчи?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Двете дупки една спрямо друга как са???
Alvarez - помощник
ПВЦ-то идва малко под порцелановата тръба от моноблока. Ако тръгна да я нагрявам мога да я коригирам и да я напасна с порцелановата.
Rumen Iankov - специалист
Alvarez написа:
ПВЦ-то идва малко под порцелановата тръба от моноблока. Ако тръгна да я нагрявам мога да я коригирам и да я напасна с порцелановата.
Това не го прави.Вземи един маншон и ще си решиш проблема.
Time2Burn - специалист
Маншон тип ексцентрик. Остави тръбата както си е! Ако искаш дай снимка.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Time2Burn написа:
Маншон тип ексцентрик. Остави тръбата както си е! Ако искаш дай снимка.
Alvarez - помощник
В момента не мога да дам снимка. Взел съм гъвкава връзка като тази на снимката от линка - http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=9742 - още нещо ли трябва да взема - какъв е този маншон тип ексцентрик?

Тема "Монтаж моноблок - с ПВЦ-тръба или гъвкава връзка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: