• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте,
става въпрос за една малка къща-един етаж,на гредоред,но няма баня в нея.Може ли съвет как да я направя-да преградя част от спалнята и да я направя вътре или да избия врата във външната стена пак на спалнята и банята един вид да се явява извън къщата?И орентировъчно колко пари ще ми излезе?Ако я правя отвън мисля да е задължително с топлоизолция.
Бих бил благодарен за всякакви съвети!
Благодаря!
batman - специалист
При всички случай вътре ще ти излезе в пъти по-евтино, стига мястото да позволява. Аз имах същия проблем, но минах на вариант баня и тоалетна отвън в пристройка с едноскатен покрив, залепен за къщата. Започвам да съжалявам за това си решение. При мен обаче площта е много ограничена и това беше основният аргумент да взема подобно решение. Само за информация до момента съм похарчил над 2000 лв. при условие, че всичко си правя предимно сам или с приятели, не съм давал пари и за спомагателни материали, като кофражни дъски, платна, греди и т.н. Размерите на основата на пристройката са 2,5х4,5 м. На практика съм стигнал до зидарията, без мазилки, подови замазки и втора плоча, която не смятам и да правя. Тепърва ще трябва да се купуват греди, дъски олуци и керемиди за покрива, фаянс, теракот и обзавеждането за банята и тоалетната, както и две вътрешни врати.
С други думи ако имаш място в спалнята (написал си малка къща, което е доста относително) направо я прегражай и действай. Това е моя съвет.
Последна промяна от batman на ср юли 23, 2008 9:44 am, променено общо 2 пъти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Що бе, ако беше вътре, на колко пари да ти се върже?
batman - специалист
Същите минус минимум 5000 лв. :lol:
Time2Burn - специалист
Аз доколкото разбрах, човека е решил сам да си я прави. А вие говорите за някакви си + - 5000 лв. Айде по - сериозно де. Аз казвам че банята ще му излезе петарка, при положение че плати и за майсторлък.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
spray_painting (прекрасен ник), не им знам сметките на горе писалите, но, Според мен е по-оправдано да е извън къщата. Дали ще избиваш стената или ще ползваш прозореца, зависи от конкретния случай. Но ще ти предложа да помислиш за още нещичко. Да направиш банята не долепена, а по-встрани и да ползваш топлата връзка като уширение на къщичката.
Здравейте,
благодаря за отговорите.
Какво ми е на ника?С това се занимавам-безвъздушно бояядисване.Както и да е :cool:
Мисля си да я направя отвън,долепена до къщата.Като се замисля не е много малка къщата-4 стаи са.Но е на гредоред,което ме притеснява за здравината на цялата конструкция.Да не се продъни пода... :lol:
А и няма да намалявам площта или броя на стаите.Мисля за най-добър вариант-основа,стените с газобетон,външна топлоизолация, а отвътре-непретенциозна теракота.Другите неща като тоалетна чиния,бойлер,душ и т.н. ще ги взимам после, демек да не влизат в сметката-Колко пари ще излезе горе-долу ако е да кажем 2х3 м?Оттам после ще си хвана вода и за кухня, но то ще е по-натам.Пари за майстори няма да давам.сам ще си правя всичко.
Поздрави!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Предвиди и нещо като предверие - хем съблекалня, хем пералнята да е там.
За парите - ми смятай си. Итонг тухлите са 60/25 с различни дебелини от 5см, през 2,5. На торбите с лепилото пише какъв е разходът и за зидария и за шпакловка. сметни си колко ръце шпакловка, мрежата на квадратура... за изолацията пак лепило, дюбелите.... лесно се смята и после според цените в склада от който ще пазаруваш. Повечето складове правят и отстъпки за количества. Договори си я отначалото, не е необходимо да трупаш всички материали едновременно вкъщи.
Emerald - модератор
===
Последна промяна от Emerald на вт мар 24, 2009 2:31 am, променено общо 1 път.
batman - специалист
Основи и покрив няма ли да има? А с узаконяването как стоят нещата?
  • 1
  • 2

Тема "Направа на баня-как и колко пари?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: