Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
dbelev - специалист
Изкъртих плочките в банята. Не знам с какво са лепени, но плочките падаха почти чисти, а лепилото (цимент :? ) оставаше върху мазилката. Ако го изкъртя си отива и голяма част от мазилката, а това сигурно означава ново измазване :cry: което определено не ми се ще. Та мога ли да мина мързеливо и да лепя плочките върху старота лепило :?:

Прикачен файл

DSC00202.jpg
DSC00202.jpg (39.56 KиБ) Видяна 7003 пъти
tokuro40 - специалист
не е желателно :lol: :lol:
$64EN - специалист
зависи колко е здрав този цимент отдолу , ако е достатъчно здрав според мен можеш да грундираш , да шпакловаш после с теракол и като изсъхне да си ги намяташ плочките сам
Да зависи колко е здраво. Ако е здраво и право :) шпакловаш и си лепиш ;)
SHL - специалист
Не те съветвам - съмнявам се да е толкова здраво, че да се пренебрегне къртенето. По-добре ги свали и на ново! Не прави ремонта си с компромиси :) !
$64EN - специалист
e по принцип е тъка , но съм попадал на някви лепила дето нямат къртене . 2 квадрата ги къртих цял ден . в такъв случай няма нужда от къртене
Теди - специалист
Стига да е здраво мятай и не му мисли.
dbelev - специалист
Добре, почти свалих старото лепило. Мноого внимателно почуквах с чука и длетото. Сега съм по мазилка. Изглежда здрава. Моля ви не ми казвайте, че трябва да свалям и нея :)
$64EN - специалист
еми щом толкова се молиш няма да ти казваме :)
SHL - специалист
dbelev написа:
Добре, почти свалих старото лепило. Мноого внимателно почуквах с чука и длетото. Сега съм по мазилка. Изглежда здрава. Моля ви не ми казвайте, че трябва да свалям и нея :)
Щом лепилото е паднало с "внимателно чукане с чука и длетото", значи е трябвало да се махне. Сега за мазилката :-D
Има вероятност да е слаба и трябва да я провериш. Взимаш си чука и с дръжката му почваш да подчукваш по цялата мазилка - не трябва да издаде кух звук никъде. Също така има вероятност да е само варова, а не варо-циментова, което означава, че задължително е слаба и трябва да се свали - не бих се доверил особено на грундове, когато става въпрос за рехави мазилки. Наличието на цимент в мазилката можеш да установиш на око - ако е бяла, значи няма цимент, трябва да е по - тъмна към сива. Най - добрата проверка е да вземеш една шпакла и да почнеш да дереш с ъгъла и по мазилката - ако започне да се рони трябва да я махнеш. Естествено зависи каква е степента на слабост на мазилката, ако само се драска, тогава слагаш задължително дълбоко проникващ ( укрепващ ) грунд и лепиш плочките.

Тема "Лепене на плочки върху старо лепило ?!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: