• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте, имам нужда от компетентното ви мнение. :sad:
Купихме казанчета за вграждане и висящи тоалетни за банята и тоалетната, но се притеснявам относно монтажа.
Апартамента ни е е пред акт 15 и скоро ще ни поставят фаянса, затова купихме казанчета предварително, за да ги монтираме. За съжаление днес останах много неприятно изненадана, като видях, че в банята и тоалетната структурите трябва да се закрепят за 5см стена от газобетон. Ужас, та той дюбела е 6см, а и според мен тези стени няма да издържи висящата тоалетна. Зад въпросните стени минават тръбите. Обмислям варианта да бутнем газобетона и да захванем структурата за тухлата, но болтовете не са достатъчно дълги, за да могат тръбите да останат зад казанчето. Болта е дълъг 13см, а ще ни трябва 26-30см.
Знаете ли дали се продават такива болтове и къде?
Какво е вашето мнение?
Добавям снимки, за да добиете по-ясна представа.
Предварително благодаря.

Изображение

Изображение

Изображение
Rumen Iankov - специалист
Купувате шпилки и си решавате проблема. :)А вижте тукВградено казанче - Закрепванеза!?!?!
Благодаря, а дали има 30 сантиметрови и можеш ли да ме ориентираш за цената?
hkoko - специалист
Има ги в почти всички железарии.Дълги са по метър.Доколкото си спомням започваха от 6мм. и стигаха до 12мм.Не са скъпи 8-те мм.бяха някъде към 2-3 лева. :)
ikonomikabg - помощник
Не виждам как ще стане вграждането, а и по фирмите няма такива майстори ,дето да могат да ви свършат работа :wink: Нужен ви е някой ,който разбира от тия неща :!:
Чаро - Акълия
не го гледах цялото, ама като видях меката връзка, дето ще остане зад плочките го спрях!
аз си реших проблема така....
Последна промяна от Чаро на нед сеп 14, 2008 8:15 pm, променено общо 1 път.
Благодаря за отговорите. :)
Ох, успокоих се. Щом има шпилки по 1м няма да имаме проблеми, даже може да не се наложи да бутаме газобетоновата стена, а само да минем през нея.
Domashen_maistor - специалист
Чуй колегата дето спрял предаването. Меки връзки на вградени казанчета не се слагат!!! Предполагам затова е била такава реакцията му.
plumber - специалист
Тез нормални ли са бе ?Какви са тия меки връзки отзаде.Малииии,кофтито е че някой ще го направи така.Баси малоумниците.
  • 1
  • 2

Тема "Вградено казанче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: