• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
brum - майстор
Проблема със смесителят е следния - след нагласяне на водата колко да е топла ( чрез смесване на студена и топла вода ) температурата на водата се сменя периодично през 2-3 секунди - ту леко хладка, ту леко топла. И това е винаги.

Смесителя е този - В2089AA. Топлата вода идва за момента от бойлер. Сградата е ново строителство и на вертикалния щранг за момента май живее само 1 човек освен мен - на осмият етаж. Аз съм на третият.

Не знам дали проблема е в смесителя или нещо от условията в който работи...

Някакви идеи или съвети?

Проблема с бойлера е следният - когато бойлера работи протича от клапана за високо налягане. Понякога капе, понякога направо си тече. Проблема забелязах че се решава като пусна студената вода да тече леко. Явно му идва в много налягането. Но пък когато бойлера е спрян от този клапан вода до сега не съм видял да е текла.

Бойлера е варненски - дипломат. Клапата за високо налягане си е като част от него и пише че при премахване гаранцията отпада. Не знам дали има вариант на смяна на самата клапа при който да не отпада гаранцията.

Като цяло не ме притеснява много много, че тече. Притеснява ме, че плочките на пода не могат да изсъхнат и ме е страх да не почне да образува мухъл някъде...

Идеи относно този проблем?
shotik - майстор
За предпазния клапан за високо налягане е напълно правилно при затопляне на водата да изпуска вода,но дали ще капе или тече е в зависимост от степента на нагревателния елемент.Ако е 800-1000 вата ще капе,но ако е 3000-4000 вата може и да тече.Това може да се случи и нощно време ,когато няма водоползване като през деня и налягането на водата да е над 5 бара/ дома съм виждал до 6.5 бара/.Това оттичане на вода съм го решил като под вентила съм сложил една пластмасова кутия в която капе и ако се напълни я изсипвам.В подобна тема беше писано за подобно отводняване ,като допълнително с шлаух беше извадено при сифон или място където да се оттича водата.
За батерията не мога да дам точен отговор,но при мен при пускане на вода от батерията в кухнята или в друг апартамент се получава подобно нещо и сигурно е от изменението на налягането във водопровода.
plumber - специалист
Смесителя този с керамичните механизми ли е или до него с гумичките?Ако е с керамиката,много странно :shock: ,защото тая гадост ставаше при гумичките.А клапана си е нормално да тече.С едно медицинско маркуче го отведи нанякъде,дето няма да те дразни :)
brum - майстор
Хм, все си мисля че е този с керамичните механизми. Трябва да погледна гаранцията.
battoni - специалист
С керамична глава е смесителя ,ако е верен линка :shock:двуръкохватков, керамични
затварящи механизми
Стандартно присъединяване
Ръчен превключвател вана/душ
Аератор тип “Cascade”
Възвратен клапан
Без аксесоари
В2090AA - с аксесоари
velsi - Почетен майстор
Виж сега аз какво ще ти кажа. Клапана на бойлера е един пластмасов, оранжев, нали? В него ти е проблема. Махни го и го смени с метален, на Видима. Варненци си ги правят сами, но явно нещо им куца. Освен, че тече в повече, този клапан и не пропуска правилно входящата студена вода. А нали ти е ясно, че колкото топла вода излиза, толкова студена влиза на нейното място. Ако трябва да сме по-точни: от дебита и налягането на влизащата студена вода зависи колко топла ще излиза. Та смени въпросния клапан с метален. Струва към пет лева. А колкото до гаранцията, просто запази оригиналния вентил. Ако някога не дай си боже се наложи да викаш сервиз, просто ще го върнеш на мястото му преди посещението.
Имах същия проблем и го реших по начина, който ти описах.
LazarGanev - "Велик майстор"
Гаранцията важи не само с оригиналния клапан.
plumber - специалист
brum написа:
Хм, все си мисля че е този с керамичните механизми. Трябва да погледна гаранцията.

Е....той ако е с гумички си личи.Керамичните правят половин оборот,гумичките въртиш като замаян. velsi не съм съгласен с теб,бойлера ми е със същия възвратен клапан.Нищо не тече.
velsi - Почетен майстор
Е, дай сега като твоя е наред значи и моя е бил, така ли? Казвам ти, че при мене проблема беше в този клапан и след като го смених всичко се оправи. Пък щом твоя не ти прави проблеми още по-добре. Това означава, че си късметлия.
brum - майстор
plumber написа:
brum написа:

Е....той ако е с гумички си личи.Керамичните правят половин оборот,гумичките въртиш като замаян. velsi не съм съгласен с теб,бойлера ми е със същия възвратен клапан.Нищо не тече.
1/2 оборот прави. Олекна ми поне в това отношение :) . А гаранциите ... съм ги изхвърлил заедно с опаковките ... Дано да не създават проблем за в бъдеще.
velsi написа:
Виж сега аз какво ще ти кажа. Клапана на бойлера е един пластмасов, оранжев, нали? В него ти е проблема. Махни го и го смени с метален, на Видима. Варненци си ги правят сами, но явно нещо им куца. Освен, че тече в повече, този клапан и не пропуска правилно входящата студена вода. А нали ти е ясно, че колкото топла вода излиза, толкова студена влиза на нейното място. Ако трябва да сме по-точни: от дебита и налягането на влизащата студена вода зависи колко топла ще излиза. Та смени въпросния клапан с метален. Струва към пет лева. А колкото до гаранцията, просто запази оригиналния вентил. Ако някога не дай си боже се наложи да викаш сервиз, просто ще го върнеш на мястото му преди посещението.
Имах същия проблем и го реших по начина, който ти описах.
Не е оранжев. Един бял, смотан, като правен в час по трудово. Ще взема да си намеря един хубав и да го сменя, че така не си е работа - оставям пусната чешмата леко (на студена вода) за да не тече от този клапан.
LazarGanev написа:
Гаранцията важи не само с оригиналния клапан.
Логично е да си прав. Ама и нищо не пречи да си го прибера този в някой ъгъл на мазето за всеки случаи.

Благодаря на всички за съветите :) .Ще пробвам да сменя клапана с такъв на видима и ще пиша какво е станало.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с смесител и бойлер..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: