• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
PPP - специалист
Купих си една ъглова сапунерка, която да сложа точно в ъгъла до душа. Отдавна търсех такава и снощи като я видях, веднага я взех. Да, ама като отидох в къщи и ме налегна едно съмнение. Като се пробият отворите в стената (в случая във фугите на плочките) и се сложат дюбелите, няма ли да просмуква вода в стената? Има ли начин да се изолират дупките, защото те ще се мокрят от водата? Или много се втелявам...? :?
Dewalt - специалист
Защо ще пробиваш в фугата.
Има вероятност да счупиш не една,а 4 плочки.
По добрия вариянт е да дупчиш по в средата - такаи няма да ти се налага да мислиш за влагата.
Ако обаче пак имаш притеснения сложи силикон когато завиваш винта.
Като стегне силикона няма да минава влага.
PPP - специалист
Ами мислех във фугата да пробивам, че плочките са евтини, български, да не се спукат като ги дупча по средата. А за силикона, и аз имах такава идея, но мислех само отгоре главичката на винта да "циментирам". Но твоята идея е по-добра! Благодаря!
Dewalt - специалист
Евтини или не в краищата е по рисковано,особенно ако няма достатъчно лепило.
8180 - майстор
РРР,
Гледам отдавна си във Форума - сигурно си забравил т.8 от Правилата.
ceco78 - специалист
Като пробиваш плочките първо изключи ударната финкция на дрелката .след като минеш плочката пусни ударно и си до пробий стената.
taxi855 - специалист
Аз понеже съм на квартира , ( поради строеж) ми се наложи да монтирам в банята две етажерки. За да не дупча плочките на хазяйте използвах монтажно лепило . Не помня марката , но не беше от най-ефтините. Вече 10 месеца не са паднали. Така че и това е вариант , ако не искаш да дупчиш. :)
jekasus - майстор
ceco78 написа:
Като пробиваш плочките първо изключи ударната финкция на дрелката .след като минеш плочката пусни ударно и си до пробий стената.
+1 , така се прави.
housedoktor - майстор
А за да не ти се плъзга бургията ,когато стартираш-залепи скоч лепенка и на нея бележи мястото за пробиване :wink:
PPP - специалист
Благодаря на всички за отговорите! Понеже съм жена, няма за пробивам аз, ще си викна човек, но трябва да съм предвидила подробностите, за да няма изненади. :)
До модератора: Не, не знам коя е т. 8, защото не съм чела Правилата, а и не виждам такива тук.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: