• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Lamer - специалист
Здравейте,
Говорих с майстора си какво искам да имам в банята и му обясних че искам и вана, която да се облепи с плочки и т.н. както съм виждал на много места.
Той обаче се опитва да ме убеди, че ваните вече не се зидали, това било остаряло, в кухините се просмуквала вода, образувала се кал и т.н.
Сега само се закрепвали с някакви крачета когато банята била готова и изглеждали по-добре?!

Някой има ли идея за какво става дума? Аз ли съм със старомодни схващания?
masterval - майстор
Аз съм стар, не помня колко, но и старомоден. Зидат се ваните.
Противно на това е конструкция от "панели" от неква пластмаса, цената ти излиза през носа.
peshev-ko - специалист
Я му бий един шут на тоя майстор!Явно няма идея от зидане и за това ти ги говори такива... :x
Антония - специалист
Ето така изглежда вана без налепени плочки:

Прикачен файл

kaldewei-bathtub-ellipso-duo-oval.jpg
kaldewei-bathtub-ellipso-duo-oval.jpg (54.02 KиБ) Видяна 4660 пъти
vidrata - специален-специалист
колеги вникнете във въпроса не отричайте бъдещето аз мисля че става въпрос за вана зидана ,облепена и ръбата (освен ако не е с плочки за басейн) PVC ваните са си върха .смятам ,че ще стане добре .

Ако не изгониш майстора де :lol: т.е да му биеш шута

"Антония " това е против зиданите вани надявам се
miroslav_kn - специалист
Всички сте прави , но има и друг начин за монтаж а именно като бях в англия акрилна вана монтирахме на дървен партишан който обличахме с гипсокартон и лепяхме плочки на него, излиза по евтино и бързо или ти имаш впредвид да си иззидаш коритото и да го налепиш с плочки... :? :? :?
Антония - специалист
Аз по принцип не одобрявам ваните, струват ми се нехигиенични. Но съм имала и облепена с плочки вана, и подобна на тази от снимката (много по-обикновена, разбира се) -- предпочитам втория вариант. Според мен е по-красиво така.
masterval - майстор
Ето така изглежда вана без налепени плочки: - така ли изглеждало Пип-шоу...

Много креативно е и страхотно да се изгради челото на ваната от гипсокартон, зелен или някакъв друг. Но!
Обикновено ваните (в България) имат един т.н. ревизионен отвор, който за нищо не служи, но ако погледнете през него или, ако не сте гнуслив, бръкнете, ще установите огромно количество слузи, лишеи и гъби, зародили се от кондензиралата пара. (От личен опит - цялата външна стена подгизнала и мазилката отвън паднала!) Няма такъв картон, дето ще издържи.

Затова си я иззидай с тухли, ако не са пенобетон - още по-добре.
Веднъж един приятел сподели, че като си напълни ваната, постоянно усеща студ под задните си части, понеже преди зидането му подложили няколко тухли за здравина.
Тогава ми се наложи да монтирам една вана, та след нивелирането я напълних почти цялата отдолу и откъм външната стена с две бутилки полиуретанова монтажна пяна.
Антония - специалист
Защо трябва да го иззиждаш това въобще, каква е функцията на всичките тези тухли и плочки? Като монтираш тоалетна чиния -- зидаш ли около нея след това? А плочки лепиш ли й?
vidrata - специален-специалист
Ха ха добре казано Тони
  • 1
  • 2

Тема "Зидат ли се все още ваните?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: