Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
stenly - помощник
Взех една обща жица за подово отопение, за банята и тоалетната.
В момента и двете помещения са на плоча и тухла, с минаващи по пода тръби за канализация и парно. Моля, който ги разбира тези работи да обясни каква изолация да сложа под жицата, така че топлината да не ходи надолу да грее бетона на плочата.
Един приятел ми обясняваше за някакъв вариант с фибран, но не можа да ми обясни върху фибрана какво се слага, за да стане механично здраво (щото ще се съгласите, че самия фибран не е достатъчно твърд).
chopy - помощник
Аз лицчно сложих YTONG 5 см.,и съм много доволен . Успех
GRINGO - помощник
Огнеопорна пръст ,поне аз такова сложих. Но вече него ползвам , електромера става луд дори и с реле на подовото.
stenly - помощник
chopy написа:
Аз лицчно сложих YTONG 5 см.,и съм много доволен . Успех
A YTONG-ите с какво ги залепи за пода? Със стандартното за тях лепило ли?

GRINGO написа:
Огнеопорна пръст ,поне аз такова сложих. Но вече него ползвам , електромера става луд дори и с реле на подовото.
Що е то "огнеупорна пръст" и откъде се изнамирва?
Стефан - майстор
Аз съм правил такова изпълнение с ленти от мергелна вата. Широки поне 15 см. Ватата се продава в магазините на "Топливо".
stenly - помощник
Стефан написа:
Аз съм правил такова изпълнение с ленти от мергелна вата. Широки поне 15 см. Ватата се продава в магазините на "Топливо".
Ватата не е ли твърде мека? И върху нея армирана замазка ли?
Или "мергелната" вата е твърда?
Стефан - майстор
Мергелната вата е на плочи с различна дебелина. Аз съм използвал с дебелина 4 см. След като се сложи под кабела,се прави армирана замазка, с дебелина поне 2 см. Естествено, и ватата се смачква малко, но дебелината и остава поне 2,5 см. Това е достатъчно за термоизолация към бетонната плоча.

Тема "Каква изолация да сложа под подовото отопление?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: