• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
iskar - напреднал
Извинявайте но,...навсекаде където попитах ми казват че медните търби са на милиметри фи... фи... и така нататък.
В Интернета също са обявени в милиметри

А някои тук каза че търбите са инчови. Кой е прав.Знае ли некои със сигорност кое е вярно.

Благодара ВИ
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ахм. А фитингите са в цолове. Какво значение има кой къде как го пише? Нали и пресата постоянно ни убеждава във вездесъщата неграмотност. Прави като мен. Или си ходи с частта и мери по нея или надълго обяснявай в стил "педя и два пръста"
iskar - напреднал
АЗ сам извън БГ и затова не мога да хода по магазините,
а иначе ми е важно да знам точно какви са тарбите
iskar - напреднал
И все пак отново 50 на 50.Кой е прав
BanoTheWolf - специалист
1 инч = 25.4 мм
1 цол = 25.4 мм
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Премести запетайката.
iskar - напреднал
Търбите ги дават 12 мм до 54 мм което не е инчв стандарт
DStefanov - специалист
Премести запетайката.
Всъщност не трябва да се мести запетайката :)
1цол = 1инч = 25,4мм

Виж и тук: http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board= ... &sb=6&vc=1 Има подробно написано. Успех!
Time2Burn - специалист
Не си спомням точно какво учихме във Вилхем Пик едно време, но 1 цол със сигурност е повече от 24 мм. Мисля трява да е около 30 мм или беше 35 мм нещо такова. Знам че човека, дето е измислил цола като размер за тръби, е измерил с шублер дебелината на палеца си и го е нарекъл ЦОЛ. (на името си) И си спомням че като мерихме в училище, се оказа че господин Цол е имал доста голям палец. И така.
Но пък тръба с външен диаметър Ф40 отговаря на цол и четвърт, абе аз ли се обърках, или не си спомням, но цол със сигурност е повече от 24мм.
  • 1
  • 2

Тема "Кое е вярно ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: