• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
antmadara - специалист
Моля за съвет :? Банята ми не се проветрява добре и понеже е постоянно мокра за кратко време фугите мухлясват, а жената я съжалявам вече, че се пуква да я търка. Фугите са правени преди 3 години с обикновенна фугираща смес. Та въпроса е, ако ги изстържа, колкото може и ги направя с Церезит например дали ще реша проблема?
Теди - специалист
Не, мойта е с Церазид и с прозорче и пак си мухлясва.
Master_Kenobi - V.I.P.
Хм, чак пък толкоз...
По принцип, вентилация му е майката. Кажи каква е твойта, подробно, да видим какво може да се измисли. :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Абе напоследък има нещо във флората и фауната... моята баня е с отворен проорец, суха, а фугите до мивката са черни. Гадост. И белина не помагаше. Докато не се сетих как. Нема да съ смейти!
Напрвих фитили от тоалетна хартия, белина и натиснах плътно по фугите. И направо ги забравих там. Часове. Вече трети месец са ми бели фугите.
antmadara - специалист
Банята ме е без прозорец, има два вентилационни отвора който са към един и същ комин, единия от тях е конвективен, а на другия имам малък вентилатор, който пускам понякога. :?
qnass - специалист
За проблема с мухъла по фугите да ви кажа аз как се отървах.От магазин за перилни и почистващи препарати ми препоръчаха един препарат SAVO. Мирише ужасно на хлор ама ако ви кажа в какъв вид ми беше банята - чак тавана беше черен(в квартирата).Та магазинерката ми каза че не трябва нищо да търкам - само да напръскам и да изляза поне за 2 часа защото вунята е страшна.Като се прибрах направо занемях.Тавана от черен беше станал снежно бял.Вече 2 години нямам грам мухъл а банята е вътрешна и няма никаква вентилация.Препоръчвам го от личен опит.Само да предупредя ако го ползвате си облечете стари дрехи защото всичко побелява.Препарата е във флакон с помпичка син с червени букви на латиница и е около 0.5l
axis - помощник
Ceresit CE 40 Aquastatic това е истината. :yawinkle:
Gofuss - специалист
Дали е ceresit murexin или boro просто след време деиствието на съставките против мухъл намаляват !Истината е в добрата вентилация на помещението .Може би е време да подобриш вентилацията ? За сега може да пробваш влагоабсорбатор
http://www.ceresit.bg/_files/_ceresit_l ... ive-08.pdf
pep - специалист
Като изчистиш фугите ги мини със силикон - фугафикс примерно на Боро .
qnass написа:
За проблема с мухъла по фугите да ви кажа аз как се отървах.От магазин за перилни и почистващи препарати ми препоръчаха един препарат SAVO. Мирише ужасно на хлор ама ако ви кажа в какъв вид ми беше банята - чак тавана беше черен(в квартирата).Та магазинерката ми каза че не трябва нищо да търкам - само да напръскам и да изляза поне за 2 часа защото вунята е страшна.Като се прибрах направо занемях.Тавана от черен беше станал снежно бял.Вече 2 години нямам грам мухъл а банята е вътрешна и няма никаква вентилация.Препоръчвам го от личен опит.Само да предупредя ако го ползвате си облечете стари дрехи защото всичко побелява.Препарата е във флакон с помпичка син с червени букви на латиница и е около 0.5l
Напълно подкрепям мнението. SAVO е много ефективен срещу мухъл. Никакви фугиращи смеси не помагат ...
  • 1
  • 2

Тема "Мнения за Церезит" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: