Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Натискат ме да сменям душ кабината (старата вече е много зле #-o ) с такава от Метро или подобна от тези с масажния панел, та въпроса ми е лесен ли е монтажа? Как става закрепването към пода, стените и как се свързва с вода и канал. Има ли някакви подводни камъни за да не остана без баня за месец :? че и повече.
dundurma - специалист
Scrooge написа:
Натискат ме да сменям душ кабината (старата вече е много зле #-o ) с такава от Метро или подобна от тези с масажния панел, та въпроса ми е лесен ли е монтажа? Как става закрепването към пода, стените и как се свързва с вода и канал. Има ли някакви подводни камъни за да не остана без баня за месец :? че и повече.
като собственик на такава кабина ,ще се опитам да ти помогна.самото корито е излято върху метално скеле,което има регулируеми крачета,не се захващаза стената,а се допира.отходния канал на кабината е на около 10см от пода на банята,свързва се с канала посредством гофрирана връзка.самия панел има 2 входа(топла и студена)с меки връзки т.е.изводите от стената може да са равни със стената-както е при мене.на всяка цена коритото да е с борд,за дане улива вода отвън.но ако трябва да съм честен,правената кабина с излято корито е по-удачно и по-евтино.азинвестирах 2000лв и май малко ме е яд,а по въпрос за монтажа много е лесен.аз като пълен лаик,като видях как става ,се зачудих защо дадох 200лв :axe:
След като не се захваща за стената имам чуството ще като се заплискам вътре с тези метални крачета върху плочки ще вземе да тръгне на някъде
Time2Burn - специалист
металните крачета имат пластмасови тапи. Ако ги намажеш със силикон и оставиш коритото за няколко часа без да стъпваш в него, ще имаш убедителни резултати
vidrata - специален-специалист
Тайм забрави това със силикона.Пробвал съм не става .Силикона се отлепя откъм крачетата.Само с полиуретаново лепило :) .
Rumen Iankov - специалист
Става със силикон и ако сложиш и отстрани на коритото към плочките няма да има мърдане.
Ами благодаря на всички ви за съветите, а пък може и да я закрепя с една Г образна планка за едно от крачетата и с един дюбел в пода
plumber - специалист
Scrooge написа:
Ами благодаря на всички ви за съветите, а пък може и да я закрепя с една Г образна планка за едно от крачетата и с един дюбел в пода

И как аджаба ще стане това?Я помисли :)
Time2Burn - специалист
vidrata написа:
Тайм забрави това със силикона.Пробвал съм не става .Силикона се отлепя откъм крачетата.Само с полиуретаново лепило :) .
Е как да не става, всички корита които съм монтирал - така съм ги правил. Естествено е че силикона трябва да е санитарен, ти ако си ги лепил с акрилен нормално е да се отлепи...
vidrata - специален-специалист
Тайм обиждаш ме .Ест че пробата беше със санитарен ,но той просто не залепва за крачетата защото са направени от материал за който силикона не лепне(прочети отзад на тубата на някои силикони пише за какви материали не залепват).Не мисли че пиша за да си чеша крастата просто споделям опит :) .

Тема "Монтаж на душ кабина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: