Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
madrigal - напреднал
Здравейте!
Най-накрая започнах къртенето на старата мазилка в банята. Стените си бяха криви, дори и измазани, но след като свалих мазилката (шпакловката при някои), се откри грозна гледка - на една от бетонните стени има дупки с дълбочина около 2 см. По принцип съм решил бетонните стени да не се измазват с хоросан, а само с теракол или смес на цимент и пясък, за да се спестят няколко ценни сантиметра. Въпросът ми е: с какво ще ме посъветвате да запълня тези кратери - хоросан, смес на цимент и пясък, нещо друго?
Държа да уточня - решил съм да не използвам разни хай-тек материали като гипскартон или фибран - само good old хоросан или циментова замазка.
Прилагам няколко снимки на злощастната стена, дано да се вижда нещо, че са снимани с телефона :razz:

Прикачен файл

DSC00579-1.jpg
Още един близък план
DSC00579-1.jpg (72.75 KиБ) Видяна 7126 пъти

Прикачен файл

DSC00581-1.jpg
Стената - близък план
DSC00581-1.jpg (91.28 KиБ) Видяна 7126 пъти

Прикачен файл

DSC00589-1.jpg
Стената - по-близък план
DSC00589-1.jpg (64.68 KиБ) Видяна 7126 пъти

Прикачен файл

DSC00590-1.jpg
Още един общ план
DSC00590-1.jpg (71.07 KиБ) Видяна 7126 пъти

Прикачен файл

DSC00591-1.JPG
Стената - общ план
DSC00591-1.JPG (88.61 KиБ) Видяна 7126 пъти
Time2Burn - специалист
Ами тоя водопровод пак ли външен ще го оставиш?
Ако стената върви по отвес, тия дупки въобще не пречат, изоббщо няма да ги мажеш с нищо...
madrigal - напреднал
Не, на тази стена въобще няма да има тръби по новия градоустройствен план :lol: Проблемът е, че не искам да и правя замазка с хоросан, за да не губя 2-3 см. Идеята е само да я изправя с теракол, но какво да правя с дупките?
Time2Burn - специалист
madrigal написа:
Не, на тази стена въобще няма да има тръби по новия градоустройствен план :lol: Проблемът е, че не искам да и правя замазка с хоросан, за да не губя 2-3 см. Идеята е само да я изправя с теракол, но какво да правя с дупките?
Мисля че съм отговорил вече на въпроса ти. Но ако държиш мазни ги с по една мистрия теракол.
plumber - специалист
Както казва колегата,плочките се лепят направо върху дупките.Не изглеждат чак толкова големи :)
madrigal - напреднал
С една дума, според вас, въпреки, че стената е на доста големи хълбоци (не личат добре на снимката) плюс въпросните дупки, може при самото лепене на плочките да се направи отвесирането им, а не предварително да се минава с теракол или някаква циментова шпакловка?
Извинявам се за многобройните въпроси, но все пак, правя собствената си баня и естествено, искам всичко да е изпипано (кой ли не го иска) :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
madrigal написа:
С една дума, според вас, въпреки, че стената е на доста големи хълбоци (не личат добре на снимката) плюс въпросните дупки, може при самото лепене на плочките да се направи отвесирането им...
Не, не може. Първоначално въпросът ти беше за "дупките". Така както се вижда от снимката, дупките не пречат на залепването на плочките. Обаче ти мазно разширяваш въпроса с някакви подутини. Та всичко успокояващо писано до тук го забрави и се хвани да си изравниш стената. Плочки се лепят на равно. На гребен и от лаик няма друг начин.
За запълването с лепило. Принципно да, но! Стандартните циментови лепила НЕ БИВА да се полагат по-дебело от ...10мм. НЕ БИВА да се смесват с други неща!
madrigal - напреднал
Извинявам се, ако не съм изложил правилно в първоначалния пост проблемацията. Всъщност, аз по принцип бях решил да изравнявам стената - дебелината на хълбоците е по-малка от 1 см. - въпросът е с какво да запълня дупките, защото там общата дебелина на слоя ще стане може би над 2 см.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Зависи от площта на дебелите участъци, общата дебелина на лепилния слой (с лепенето на плочките). На снимките не се забелязват изпъкналите неравности, но както ти се каза, ако са само "дупките" не е проблем.
Всъщност нещо пречи ли ти, да изравниш тънко с хоросан? Да ти е спокойно.
madrigal - напреднал
Абе, и аз също смятам, че най-добре би станало, ако се измаже и тази стена. Проблемът е, че това са си 2 см., а банята не е голяма и се стремя да изстискам всичко от нея. Душ-каналите са почти готови, а като ги проектирах, не съм заложил тези допълнителни 2 см.
В крайна сметка, като дойде майстора, който ще лепи плочките да огледа обекта, той ще има последната дума. Аз просто исках да отхвърля предварително част от работата, защото времето си върви, а още сме до никъде.

Тема "Проблем с крива стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: