Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
silllveto - Майсторица
Знам че ПДЧ-то не е за баня, но се изкуших и си купих едно долно шкафче от Комо на цената на един полуботуш. А също така се наложи да купя бързо и врата, която не е за баня. Та въпросът ми е има ли начин да ги защитя по-ефективно от влагата? Мисля да залепя нефурнированите краища със силикон, но проблемът с ръбовете остава. Има ли измислена някаква хитринка за защита?
solo5 - майстор
в някой цех могат да ти го ламинират добре,
но си мисля че ти надали ще се справиш
аз съм намерил на едно място страхотни китайски врати
(макар да звучи като оксиморон :lol: )
но фирмата, която ги монтира има цех и ако трябва ги оразмеряват и ламинират за да запазят покритието на MDF-а
silllveto - Майсторица
Този цех сигурно е в Бургас. Колко струва едно ламиниране? Щото шкафа ми е 50лв, доста приятен на вид, няма смисъл да го оскъпявам. Обаче що да не му удължа живота.
А за вратите - да подпомогнем китайската икономика! :-D
http://www.como.bg/smallfurniture/bathr ... sel-2.html
solo5 - майстор
сигурен съм, че и в София има много фирми, които ще ти ламинират
основната дейност на фирмата, за която говоря, е продажба на врати
имат услуга 50лв монтаж на врата
и я оразмеряват според клиента
вратите им са високи 200см, а широки 70/80/90
пантите са добри, дръжките също
и струват от 255лв до 295лв за врата

http://springgrup.googlepages.com/Inter ... ;init:.jpg
masterval - майстор
Няколко пъти съм виждал и дори ремонтирал т.н. "италиански мебели за баня" на цвят бели, с дебел слой някаква боя. Дори те за няколко месеца се надуват и сцепват. Вероятно са правени за европеаски бани с 20-30 кв метра площ. А ПДЧ-то ? Освен да го ламинираш отвсякъде с каучук...
Master_Kenobi - V.I.P.
silllveto написа:
Мисля да залепя нефурнированите краища със силикон, но проблемът с ръбовете остава. Има ли измислена някаква хитринка за защита?
Първото - добре.
Второто - във специализираните магазини, продават едни восъчни моливчета в десетки разцветки. С тях - по ръбовете. Спасява положението общо взето.

Вратата от какво е? Скоро имах такъв проблем: Забравих да поръчам вратата на банята отвътре с някакъв специален лак и се наложи след монтажа да ударя две ръце яхтен лак отвътре само. Вратата е фурнирован МДФ, естествен фурнир. Стана доста прилично. Малко лъщи, ама нали е отвътре... :)
silllveto - Майсторица
Благодаря за идеите :) .

Master_Kenobi :thumbs: При затварянето на вратичките на шкафчето восъкът няма ли да падне? Какво ще стане ако мина тънко ръбовете с фуга фикс или нещо друго силиконово?
Вратата толкова бързо я взехме, че не си спомням подробностите. Струва 99лв, а касата с первазите 119.

masterval, това с каучука сериозно ли е?

Прикачен файл

14102008082_resize.jpg
14102008082_resize.jpg (47.43 KиБ) Видяна 6810 пъти
Master_Kenobi - V.I.P.
Е, как ще падне?! Това създава само филм. Дори ако натискаш много и попадне върху ламината, трудно ще го махнеш. А с това... фуга фикс как точно ще го минеш? Обясни, че не си го представям. Пък и не съм чувал и не знам какъв ще е резултатът.

Вратата (изхождайки от цената) е някакъв ламинат. Не снимката не мога да позная. Значи няма да стане с лак. Ползвай я и колкото изкара, толкова. За тия пари...
Може и нейните ръбове да обработиш с тия свещички, защото там ще е проблемната зона, ако е ламинат.

А за технология - ламиниране със каучук... Дайте да го видим как става тва чудо! :?
silllveto - Майсторица
Фуга фикс на Боро е за запечатване на фугите в банята уж против почерняване и т.н. Той е силикон, но е много разводнен и за това се чудя дали е подходящ. Нанасям го с тънка четчица.
Вратата не е мн добра, но като цвят подхожда на банята. Даже мисля, че и тия пари са й много. За 300лв можех да сложа ПВЦ или алуминий...ама така се случи.
Master_Kenobi - V.I.P.
Ами, пробвай с фикс фуга, ама хората са измислили другото. Както решиш. Но пробвай първо някъде на скрито място как ще се държи върху ламината.
silllveto написа:
За 300лв можех да сложа ПВЦ или алуминий...ама така се случи.
Бяла, нали? Извинявай, ама освен прагматизъм има и естетика. Щом си взела тая врата, се предполага, че другите врати в коридора или жилището са подобна тоналност. И бялото щеше да стои точно като на свинче звънче. Не съжалявай.

Тема "ПДЧ в банята - има ли почва у нас?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: