Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
abaka - напреднал
Все още не сме решили отоплението в банята! Има оставени изводи за лира/която ще е включена към парното/, но парното ще е на газ, а газта все още не са ни я пуснали. Та така и така, ще купувам лира - издирвам комбинирана и на ток, и на парно. Имали такова животно? Единствено в сайта на Стибел Елтрон открих нещо подобно, но като се обадих ми казаха, че нямат такъв продукт,а лирите били само на ток. Дали има грешка в сайта или попаднах на "осведомен служител"... Та за пореден път очаквам помощ от форума. Някой виждал ли е, чувал ли е за нещо подобно: комбинирана лира/или някаква друга печка, радиатор, конвектор и т.н./ за баня, захранвани и с ток, и с вода от парното ?
http://www.balmax.com/product.php?sr=4&r=48&r1=&p=171
rulom - модератор
Монтирал съм такава комбинирана лира.Стандартно лирата си е като тези за парно.Отделно се купува само нагревател 150-200 W.Навива се там където е резбата за кранчето(долното) и върши работа.Горния отвор трябва да е оставен свободно за да може водата като се разширява да не издува лирата.
Нямам си на идея от къде го бяха купили хората.Спомням си само че нагревателя не беше български.
Ако ги срещна ще ги питам, стига вече да не е късно.
П.П. току що "питах" Гугъл
Тези най горе ще свършат работа.
abaka - напреднал
Е, знаех си аз че тука ще ми помогне някой! Много ти благодаря! Мисля че ще ми свърши работа това с нагревателя.
neillmakoli - специалист
Бихте ли дали идеи за отоплителен уред на ток които ще се сложи в банята.
neillmakoli - специалист
Тенк ю вери мач мр. Рулом :wink:
rulom - модератор
Имаше и едни изцяло сухи нагреватели (лири), S-образни,ама вече не помня къде бяха, а и загубих линка.Те също бяха удачни за баня, малка мощност, красив дизайн и ниска цена.
neillmakoli - специалист
Вчера гледах конвекторни радиатори АДАКС , които също не бяха лоши и на приемлива цена обаче варианта с ел. лира по ми допада тъи като и кърпите могат да се сушат на нея.....
neillmakoli - специалист
Някои ползвал ли е конвекторен радиатор АДАКС за баня и дали е доволен от него?
rulom - модератор
Не бих сложил открит електрически уред в банята си по никакъв начин.Не ги знам тия АДАКС, ама самия факт че са конвектори означава че имат открит ел. нагревател (реотан или сух нагревател) най-често нагревателя е открит кантал с цел по-голямо КПД.Удачни са за всякакви други помещения, но не и за баня,Подобни са и наще измишльотини тип "ЕЛБА за баня", ама добре че отдавна ги спряха.

Тема "Има ли такова животно:комбинирана лира за баня?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: