Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте, купихме си шкаф за баня от МДФ, който много ни хареса, но е влагоустойчив а не водоустойчив. По принцип няма да се мокри, но все пак ми се иска да го защитя по някакъв начин. Въпросът ми е дали мога да го лакирам отгоре и ако да с какъв лак. Същият въпрос се отнася и до вратата на банята, която по финансови причини е от най- обикновените-мисля, че се наричаха мукавени. С каква боя да я боядисаме от страната на банята и дали да я лакираме след това? Благодаря Ви предварително!
solo5 - майстор
skds написа:
Здравейте, купихме си шкаф за баня от МДФ... Въпросът ми е дали мога да го лакирам отгоре
скоро в друга статия някой беше написал, че се разтича покритието на МДФ-а при лакиране :)
silllveto - Майсторица
По принцип МДФ-а стават за баня, стига да не се мокри директно. Аз си взех ПДЧ и по-надолу има тема в която сме дискутирали точно проблемите за шкафа и вратата. Виж я.
Master_Kenobi - V.I.P.
Шкафа не го пипай! По-добре от производителя няма да го направиш. Всъщност, как изглежда в момента покритието му?
А врата мазана ли е изобщо с нещо в момента?
шкафа е с бяла боя, в момента нямам възможност да го снимам, а вратата изобщо не е боядисана
Теди - специалист
Вратата е най-добре да се смени защото с каквото и да я боядисаш спасение няма.
silllveto - Майсторица
Не е вярно. Преди алуминия какво са слагали вместо врата?
Вече съм пускала подобна тема, в която имам снимки на новата и старата врата, която е на 30 години.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 46&start=0
Master_Kenobi - V.I.P.
skds написа:
шкафа е с бяла боя
Да не е на един благоевградски производител? Забравих името на фирмата... Бяло, много лъскаво покритие? Така ли е?
Теди написа:
Вратата е най-добре да се смени защото с каквото и да я боядисаш спасение няма.
Теди, недей така брат!
Дори и да е пресован картон, а не МДФ, има лакове разни - от 5, до 50 лв. килото. (Евентуално и малко грунд) Една кутия лак ще е достатъчна.
Казвам лакове, но може да разбирате и боя. :)
Отивате в добър магазин и си казвате проблема. Ще помогнат, не е сложен въпрос.
Успех! :)
благодаря ви за отговорите! Четох предишната тема за шкафа и вратата, но все пак ако можете да ми препоръчате какъв лак точно да използваме за вратата.

Тема "въпрос относно шкаф и врата за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: