• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Преди 2 месеца изцяло ни ремонтираха банята.
"Майсторите" си оставиха пръстите и един от проблемите е, че това с което са пълнени фугите е шуплесто, има разни по-големи частици и е наслагвано неравномерно - на места излиза извън фугата и е намазано върху плочките, а на други места се е изронило. На местата където съвсем се беше изронило го поправих с ceresit CE 40 (прочетох го във форума :) ) и резултата ми хареса. Въпроса е как мога да премахна материала от останалите фуги за да фугирам наново цялата баня с по-качествена смес?
miroslav_kn - специалист
Със здрав макетен нож или има специално инстромент за тази цел мисля че в практикер и бриколаж.
kaltchevmg - специалист
Трябва да се внимава да не се отчупят парчета от плочката или да се назъбят. Аз лично почиствам фугите преди фугиране с алуминиева пластина за не ги наранявам. На определено време ръбовете на пластината се заоблят затова отрязвам края на планката и продължавам.
Ами аз пробвах с обикновен нож и май ги понадрасах :( ... Ще пробвам и с макетен нож и с алуминиева пластина ...
Но ако имате и други идеи ще са добре дошли :)
tysonlkr - специалист
И аз ще трябва да сменя фугировката на плочките в банята :roll:
И на мен ще ми е полезно да разбера с какво се премахват старата фугираща смес :)
С шпакла няма ли да стане или не е добра идея :?
П.С. Кажете този уред за който говорите как се казва или дайте снимка какво представлява :roll:
srceko74 - специалист
Zdraveite.Na men mi se slu4i sa6toto,i ve4e 1godina tarsq izhod ot problema.Pri opit da mahne6 starata smes naranqva6 plo4kite. Ako nqkoi znae molq otgovorete
Spokoiniq - майстор
Има специален инструмент за тази цел в практикер и бриколаж, но отдавна не съм го виждал-малко ножче с диамантена посипка на резеца, чисти супер над 2 мм фуги :-D
zvetomil - специалист
уреда струва 5 лева има го по стр магазини и представлява дръжка с надльжно стърчача работна част сочеща надолу ръбеца е с диамантена посипка и стърже .Абе прилича на китаиски за еднократна употреба дано свърши работа за една баня.
EDI - майстор
Може да ги махнеш и със стругарски нож за резба.
bullet - специалист
Аз го правих този номер с платно от настолна машинна ножовка - http://www.pilana.com/bg/platna-za-mashini
Просто имах такава под ръка /ползвах я за секач/. Вкарват се зъбите във фугата и внимателно се търка напред и назад, а след това и встрани. Отнема много време но става.
  • 1
  • 2

Тема "Как се маха пълнежа от фугите?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: