Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Моля,помагаите спрял съм се на хидромасажен панел но имам 2 въпроса и ще съм благодарен на всеки които се включи: има ли изискване за налягането на водата и какви стоиности са минимални при монтиране на такъв панел;някой да ми обясни разликата между термосмесител и обикновен.
Теди - специалист
Налягането трябва да си е прилично за да пръска през дюзите няма изискване. Термосмесителя е с градуси на които гласиш топлината на водата.
Time2Burn - специалист
За такъв панел е необходим тец или хидрофор. Или ЯКО налягане.
Master_Kenobi - V.I.P.
Time2Burn написа:
За такъв панел е необходим тец или хидрофор. Или ЯКО налягане.
ТЕЦ-ът и хидрофорът к`во общо имат?! :? Пък и яко, яко... колко да е яко?! :? :? :?
Нещо в bar-чета ще дадеш ли, или само си спамиш? :-D
plumber - специалист
Нормално налягане до 5 бара е достатъчно.След това почват да избиват връзки отзад.Така че спокойно можеш да си го вържеш на нормална инсталация.
Time2Burn - специалист
Ами така съм чувал от консултантите в магазина, ТЕЦ-а гарантира налягането на топлата вода, докато преминавайки през бойлера налягането и се отнема. Хидрофора служи за поддържането на налягането в диапазон какъвто си прецениш. В момента правя хидрофор в Княжево, именно заради такъв хидро масажор и отопление на газ. На водата, преминавайки през дюзите и се ограничава потока, и той не е достатъчен да възпламени газовото котле. Да поясня че е необходимо да премине струя вода през серпентината на котела, за да може да "пламне" и да започне да грее ....
Master_Kenobi - V.I.P.
Не мисля, ме топлата вода от ТЕЦ е с гарантирано налягане. В етажните блокове налягането играе не само в часове-пик. То зависи и от сградната инсталация. Зависи къде се монтира тоя масажьор.
Хидрофора естествено ще даде налягане, ама чак цял хидрофор за едно такова нещо...
Time2Burn - специалист
Ами хората са пълни с кинти, имат луксозни бани с тангенторни вани и хидро панели, а не могат да ги ползват - нямат налягане... а и те са на стария водопровод от Витоша и по принцип си им малее налягането.

Тема "относно хидромасажен панел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: