Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте,

От скоро живея с приятелката си на квартира, на 20 съм и несъм много ОК с майсторлъците, но къщата си иска майстор :)

Имам следния проблем:
В банята имам мивка и отделно душ батерия. От мивката имам силна струя гореща вода (имам ТЕЦ), но от душа - едвам едвам върви.. няма налягане. Дали е запушена тръба? Като се нанесохме смених душа (слушалката) и крановете на батерията. И преди и след това топлата вода все е слаба.

В кухнята водата също тече силно, няма проблем. Само на душа в банята е слаба струя.

Моля за съвет.

Благодаря Ви!
$64EN - специалист
виш какви са тръбите. ППР ( полипропилен ) или подцинковани . много вероятно е да са вторите и да са се наслойли от вътре с гадости .винаги тръбата на топлата вода се запушва по-бързо

Прикачен файл

1.jpg
тази тръба дори не е много запушена.има много по-зле изглеждащи . дупката вътре е от порядъка на няколко милиметра
1.jpg (101.58 KиБ) Видяна 6078 пъти
plumber - специалист
Свали батерията и погледни ексцентриците на които се завива тя.Може самото краче да е запушено.А ако ти се забавлява махни батерията и пусни водатаи гледай.Ако тече слабо пак,е от тръбата(ако на ексцентрика му няма нищо) а ако е добре батерията нещо е скапана .И пиши да знаем какво става .
plumber написа:
Свали батерията и погледни ексцентриците на които се завива тя.Може самото краче да е запушено.А ако ти се забавлява махни батерията и пусни водатаи гледай.Ако тече слабо пак,е от тръбата(ако на ексцентрика му няма нищо) а ако е добре батерията нещо е скапана .И пиши да знаем какво става .
Снощи пробвах със свален кран на топлата вода, помислих че може крана нещо да е дефектен и да не пуска вода.. Обаче пак слаба работа. Утре след работа ще развия цялата батерия и ще прегледам тръбата, ще пусна вода без батерия и ще пиша за резултата.

Благодаря Ви!
$64EN написа:
виш какви са тръбите. ППР ( полипропилен ) или подцинковани . много вероятно е да са вторите и да са се наслойли от вътре с гадости .винаги тръбата на топлата вода се запушва по-бързо
Чесно казано незнам какви са тръбите, но сградата е стара и тръбите дори са ръждясали на някой места. На външен вид неса много 'свежи'.. Затова небих се учудил ако има някоя запушена.

Ако имам проблем подобен на този от снимката, има ли вариант за отпушване (с някакъв препарат може би?). Несъм сигурен дали хазяите ще са съгласни на евентуален ремонт..

Благодаря!
plumber - специалист
Варианта е къртене и сменяне :)
Domashen_maistor - специалист
[quote="plumber"]Варианта е къртене и сменяне :)[/quote] И мен тъй ми се струва. То и ППР да е ако не е налепен както трябва може слабичко да тече /при някоя спойка да е запушен/. А пък ако е поцинкована тръба - сега му е времето да ги смениш /че кат са напиеш некой ден и захапеш чушмата в несвяст да не се сешташ за снимката по-горе :lol: /
plumber - специалист
Domashen_maistor написа:
plumber написа:
Варианта е къртене и сменяне :)
И мен тъй ми се струва. То и ППР да е ако не е налепен както трябва може слабичко да тече /при някоя спойка да е запушен/. А пък ако е поцинкована тръба - сега му е времето да ги смениш /че кат са напиеш некой ден и захапеш чушмата в несвяст да не се сешташ за снимката по-горе :lol: /

:lol: :lol: :lol:

Тема "ВиК въпрос, запушена тръба?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: