Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
skartalov - специалист
Здравейте, значи искам да направя някво готино дизайнерско шкафче за баня, широчина 60 или 80 см.
Имам машина (router) за криволинейно рязане и гравиране на МДФ, така че няма ограничение на формите на вратичките (чекмеджета) или фрезованите шарки. По принцип за да се качи на машината трябва да се направи на някоя CAD програма, примерно CorelDraw или AutoCAD, но ако тук има някой с артистични наклонности, няма да му се разсърдя да скицира нещо като идея, дори и на хартия и да го сподели в форума.

В замяна на този "труд", мога да предложа безплатно фрезоване и гравиране на даден проект, като услуга за услуга един вид!
:-)
peshev-ko - специалист
Може ли да пуснеш една снимка на машината?Да и се порадваме...
skartalov - специалист
peshev-ko написа:
Може ли да пуснеш една снимка на машината?Да и се порадваме...
Конкретно снимка нямам, ама днес ще си пускам да ми вадят визитки, та ето файла, на тях се вижда машинарията! :-)

Изображение
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Консултирайте се с филолог относно "машини с(ъс) CNC управление"
За шкафчето. Какъв стил? Пусни снимка-две на банята и малко от жилището да видим. даже да е произведение на чистото изкуство тази мебел, пак трябва да се върже с обитателите и обителта им.
skartalov - специалист
n_a написа:
Консултирайте се с филолог относно "машини с(ъс) CNC управление"
За шкафчето. Какъв стил? Пусни снимка-две на банята и малко от жилището да видим. даже да е произведение на чистото изкуство тази мебел, пак трябва да се върже с обитателите и обителта им.
Това CNC управление верно не е разбираемо за повечето хора, но някак няма как да се опише подробно какво е това на визитка :-)
Или може би най- добре да е CNC (ЦПУ) управление...

Хммм...

Банята е стандартен правоъгълник с размери 2 х 1,5 м
Вратата е от широката стена в дясно!
Шкафчето трябва да се разположи отсреща (на другата стена 2 м), в дясно до стената.
johndrevelator - помощник
Има и друг вариант-да си харесаш някаква шарка от нета например,да свалиш подходяща снимка в .jpg и да я направиш векторен .dxf файл,за да я зададеш на машината.А може и сам да си обработиш картинката във фотошоп,например.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
CNC е ясно. За "С" или "СЪС" става дума. Все пак това е лицето на фирмата., визитката де.
За шкафа. Отново. Ако искаш какъв-да-е шкаф просто "скови" някакъв. Струва ми се, че поиска нещо дизайнерско. За това те питам в какъв стил го искаш. Какво ще подхожда на интериора. Може да ти е странно, но размерите са второстепенни на този етап.
skartalov - специалист
представям си го в модерен стил с изчистени черти, свеждащи се до прави, под 45' или r-ове, симетрични форми
ще бъде в два цвята, бял плюс допълнителен
за горната част вече съм купил огледалото , което е с размери 40х60 см
skartalov - специалист
johndrevelator написа:
Има и друг вариант-да си харесаш някаква шарка от нета например,да свалиш подходяща снимка в .jpg и да я направиш векторен .dxf файл,за да я зададеш на машината.А може и сам да си обработиш картинката във фотошоп,например.
по този начин никога не могат да ае получат правилни симетрични форми, изчистването на векторите също си е доста игра. все си мисля че чертежа трябва да се направи "на чисто"
johndrevelator - помощник
Можеш да използваш текстура-www.cgtextures.com.Има ги колкото искаш,няма начин да не намереиш нещо,което да те заинтригува.Другият начин е Illustrator или AutoCad.

Тема "Идея (дизайн) на шкафче за баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: