• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте. Купих си от таблетките които се пускат в казанчето на тоалетната и по този начин дезинфекцират и ароматизират. Проблемът ми е, че не мога да вдигна капака на казанчето за да ги пусна. тоалетната ми чиния е порцеланова, комплект с монтирано на нея казанче. Копчето за пускане на вода е от две части - за пускане на цялата вода или на половината вода. При опит да вдигна порцелановия капак тежестта е такава, че ми се струва, че ще вдигна всичко. Имам чувството, че копчето за пускане на водата по някакъв начин се разглобява. Благодаря предварително за идеите.
Trifun - специалист
Не съм работил с този тип казанчета, но от това, което съм чел тук - от темата за ремонта на банята на Крум, научих че тези таблетки се пускат през този бутон, който е за пускане на водата. Ето ти линк към самата тема - големичка е, но е супер интересна. Прочети я, няма да съжаляваш.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 02&start=0
Trifun, благодаря. Темата е много интересна, но моето казанче е друго. Прилагам снимка.

Прикачен файл

WC.JPG
Тоалетната ми е подобна на тази. Чистата вода се подава отстрани. Копчето за пускане на водата е разделено на две.
WC.JPG (2.18 KиБ) Видяна 62871 пъти
velsi - Почетен майстор
Аз съм пускал такава таблетка в такова казанче и помня, че и аз се чудих как да го направя. Не съм сигурен, но смътно си спомням, че май гривната около самия бутон се развиваше и така излиза капака. Пробвай.
Palawnik - специалист
1. Спираш водата.
2. Пускаш водата от казанчето.
3. В долната страна търсиш две гайки (може да са крилчати) и ги развиваш.
4. Сваляш казанчето. Внимаваш да не скъсаш уплътнителя между казанчето и седалото (или клекалото или както се казва там).
5. Пустосваш защото си се оплискала от водата която е останала в казанчето.
5. Ще видиш има една голяма пластмасова гайка. Отвиваш я.
6. Сваляш капака на казанчето.
7. Пускаш таблетката.
8. По обратен път сглобяваш казанчето.
9. Пускаш водата.
10. Радваш се че след седмица трябва да повториш манипулация, защото таблетката е свършила.

Забележка: Пробвал съм и през бутона, но не е по-лесно или по-бързо.

P.S. Само идея. Преди да изпълниш т.8 сваляш тапата която закрива отвора за водата. Трябва да имаш такъв защото са за монтаж на водата и от ляво и от дясно. Та следващата седмица вместо да изпълняваш от 1-10 отново, разрязваш таблетката на парчета и я пускаш в през този отвор на няколко пъти.

Успех.
evdoki - специалист
Предлагам да развиеш само централната гайка около бутоните за изпразване |сива матирана пластмаса|.С два пръста я отвиваш, посока обратна на часовниковата стрелка.Внимателно махаш капака пускаш таблетката и пак монтираш . Обзалагам се че е 3 пъти по-бързо :-D
bluelemon - специалист
Апсилютно! Развива се само гривната около бутоните. Ако не можеш на ръка, вземи един раздвижен или водопроводен ключ и му увии челюстите с изолирбан да не нараниш гривната. После само вадиш капака на горе и т.н. Успех! :)
Благодаря на всички за помощта! Развих само централната гайка около бутоните за изпразване, в посока обратна на часовниковата стрелка. На ръка не стана. Помогнах си с раздвижен ключ в началото докато гайката поддаде. След това продължих на ръка.
крум - специалист
:toimonster:

terlica, става дума за моето старо казанче (Видима, моноблок) - и аз се чудих 2 дни как се вдига тоя капак и защо е толкова тежък :-D

Чудя се защо ли никой не продава продуктите си с указания за ползване/монтаж.

И продавачите ти обясняват (след като вече са взели парите):
"Ама как, та това е толкова елементарно - викнете си водопроводчик"...

Добре че има хубави сайтове като този.
hue
Вкъщи съм с подобна тоалетна конструкция и понеже взе да тече постоянно си мисля, че трябва да отворя казанчето (или да намеря водопроводчик). Инструкциите в 10 точки са супер, само преди да ги изпълня се чудех къде се трябва да видя пластмасовата гайка от номер 6. И да попитам също, ако скъсам уплътнението (ако не е то проблема), има ли оправяне?
  • 1
  • 2

Тема "Разглобяване на тоалетно казанче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: