• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Мо
Възможно ли е да сложа пералня в банята?
Ще има ли някакви проблеми?
Имам душ кабина, която мога да затворя от горе и да я свържа директно с отдушника, където има вентилатор?
EDI - майстор
Няма проблем.Моята също е в банята, като мокрото помещение е преградено с алуминиева дограма.
Mo
Не, явно не се изразих правилно :)
Аз нямам мокро помещение :) Искам да сложа пералнята точно до душ кабината.. Другия вариянт е в килера, но там ще е голяма играчка: прокарване на вода, извеждане на мръсния канал и т.н.
EDI - майстор
Разбрах те. :wink: Мисля, че ефекта е същия и няма проблем, независимо дали е душкабина или преградено мокро помещение.Влагата ще бъде нормална и няма да се отрази на работата на пералнята, ако затвориш кабината и има принудителна аспирация. :lol:
Гост
Mo написа:
Не, явно не се изразих правилно :)
Аз нямам мокро помещение :) Искам да сложа пералнята точно до душ кабината.. Другия вариянт е в килера, но там ще е голяма играчка: прокарване на вода, извеждане на мръсния канал и т.н.
а как ще миеш банята? няма ли да мокриш пералнята?
Mo
Ще я кача в/у бойлера примерно ;)
Шегувам се естествено, но т'ва ми е най- малкия проблем - изгражда се едно 'стъпало' и пералнята се слага там..
Проблема ми e влагата след душ по- скоро :)
EDI - майстор
Мисля, че с принудителната аспирация, няма да ти е проблем влагата, тъй като тя ще праща парата навън.Надали ще попада вода върху пералнята, тъй като имаш преграда-душкабината.Разбира се, ако се притесняваш, винаги можеш да и направиш друго - правиш около пералнята /отляво, отдясно и отгоре/ един дървен скелет /правихме го на приятел/.Отвън облепяш всичко с фаянсови плочки /лепиш със силикон/, каквито си сложил в банята, а дървото го минаваш с яхтен лак ОКЕАН /български/ и става много красиво.
expander - специалист
Мисля, че влагата в помещението ще кондензира върху всички метални чаркове в пералнята (замислете се какво става със смесителя на умивалника или с огледалото след душ). Само мога да гадая какво може да се случи с неемайлираните и недобре защитени от влага части на един уред, след всекидневно навлажняване... Аз поради подобни съображения се отказах пералнята да ми е в банята, иначе е много удобно, спор няма!
Стефан - майстор
expander написа:
Мисля, че влагата в помещението ще кондензира върху всички метални чаркове в пералнята (замислете се какво става със смесителя на умивалника или с огледалото след душ). Само мога да гадая какво може да се случи с неемайлираните и недобре защитени от влага части на един уред, след всекидневно навлажняване... Аз поради подобни съображения се отказах пералнята да ми е в банята, иначе е много удобно, спор няма!
Конденза по огледалото и металните части е най-малкия проблем. Помислете за удара от електрически ток. Ако не мислите сега, то след удара няма да имате проблем!!!
EDI - майстор
Като казвам, че не виждам проблем имам предвид, че в банята ще има душкабина, затворена отгоре и принудителна аспирация на парата от мократа част.В тази случай няма да има вода извън кабината, а и почти никакъв конденз.Ако ги няма кабината и аспирацията, то тогава наистина ще се получи конденз по уреда. :D
  • 1
  • 2

Тема "Пералня в банята?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: