Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
mdr - напреднал
Първо започвам замазка ама то в тоя студ май няма да стане.Помагаите колко пари да приготвя за баня 4 кв.м за труд и материали.Чакам да доставят и плочките и дано се оправи това време,че скоро баня няма да видя.
Последна промяна от mdr на чет яну 15, 2009 9:41 pm, променено общо 1 път.
vidrata - специален-специалист
Здрасти новобранец ама чети повече че ако Соло ти прати снимки от "оная" баня ще ти се доплаче :lol: :lol: :lol: .Той тъкмо беше позабравил и ти му напомни.
mdr - напреднал
Ами чета ама съм пропуснал явно точно тази тема.Искам съвет колко да си приготвя долу-горе за материали за замазката.Помагаите де.
Точно мен не питай.

Ако ти кажа някъкви цени ще ме емнат тук та пушек ще се вдигне :lol: .
Не бързай толкова и без това е студено :lol: .Нека и други се включат в темата и да кажат пък аз пак ще ти пусна Л.С.
solo5 - майстор
отваря си очите на 8 :-D
и като плащаш да си там да гледаш и ако не ти хареса да не платиш
щото аз нали съм ларж наредих плащане по телефона
и после ми трябваше време да постигна равновесие със себе си :lol:
silllveto - Майсторица
Ако имаш майстор, той ще ти каже колко материял да купиш.
Ако я правиш ти - чувал пясък и малко цимент (3:1). Теракол - 8 торби, но нашият майстор лепеше дебело. Парички - поне 1000евро. Моята баня, 4 кв. м. ми струваше толкова. Включвам изчукване на боя,замазка, мазилка, лепене на фаянс, водопровод. Плочките си ги имах, но те са най-малкото перо.
Кажи пода какъв ти е, стените също, ще сменяш ли водопровод и какво си решил за тавана.
Master_Kenobi - V.I.P.
Абе, хора! Как ги давате тия цени и акъли, като не му знаете стандартите и идеите на човека! Кво ще има в тая баня? :?
Бил си бил поръчал плочките и чака ДА МУ ГИ ДОСТАВЯТ! :shock:
Иначе банята му е 4 квадрата. Аз си я представих 0,5 х 8 м. Ми, що не?! По начина, по който обяснява...
Човекът може и да се мерне напролет и даже, че `сичко е ОК! Или да не се мерне повече...
НервЪт ме такива... :axe:
Domashen_maistor - специалист
1. Слушай Соло, той е вече патил!
2. Като говорим първо за замазка, виж колко ще е дебела. Трябва да покрие тръболяците по пода, че и наклон да има. Именно затова обикновено баните се получават с прагче /и нивото е по-високо от останалите помещения. След това сметни приблизителен обем на замазката и по пропорцията 3:1 пясъка къмто цимента. Хубаво е, че си поръчал плочките, щото ще може да оставиш необходимото сифона да стърчи, пък и наклоните ще съобразиш по-добре /по-големите плочи, по-трудно се прави наклона към сифона/.
3. Замазката правиш при температура трайно над 5С. При изгледи да падне пускай печка.
NB! Надявам, се че си направил ВиК тата вече. После поне за канала ще стане късно.

Тема "Започвам баня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: