Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте,
Апартамента е стар. Изкъртих старият фаянс и смених ВиК.
В момента банята е разбита тотално. Не ми се занимава с вар и мазане и се чудя дали да не използвам гипсокартон. Тъй като банята е малка не ми се монтира с конструкция. Мисля направо да го лепя за стените. Въпроса ми е каква е вероятността да падне? Трябва ли да саборя мазилката нацяло до тухла? Може ли за по-голяма сигурност да го хвана с дюбели?

Благодаря!
velsi - Почетен майстор
Няма да падне. Разбира се за твое успокоение може да сложиш и дюбели. Нивелирай идеално. Използвай влагоустойчив гипскартон. Успех!
Стефан - майстор
Съвети може да има всякакви. Решението е лично Ваше.

Аз не бих си сложил гипскартов в банята. Даже и да му казват, че е влагоустойчив. Все пак е гипс. А той е хигроскопичен.

Абе, живеем във времето на рекламата. Пък след нас - и потоп. Важното е търговия да става. А за потърпевшите - супата!
Emerald - модератор
Стефане, много си консервативен. :roll: В една американска къща няма грам цимент- всичко е дърво и гипсокартон. Включително баните. И какво им е станало на американци от такива бани? :lol:
Стефан - майстор
Може и да съм консервативен, не знам. Отстрани се вижда по-добре. Но за моите години за пръв път чувам това определение за себе си. Мерси!

Не знам какво им е станало на хамериканците, но аз живея в България! А вече и в България навлиза модата да копираме чуждото, независимо дали е по-добро или напротив.

Аз винаги съм се ръководил от собствения си опит, и от собствената си глава. Ако не Ви харесва това, ще спра да давам съвети.
Time2Burn - специалист
Добре, приемаме за нормално част от хората да се съмняват в гипскартона , да му нямат доверие и да НЕ го препоръчват, но Стефане , кажи ми честно, ТИ къде си чул и видял някой да се е оплакал че му е паднал картона или му се е намокрил, или въобще някой да се е оплакал от гипскартона в банята си.
В Германия от 15 години всички преградни стени в новото строителство (включително и тези на банята) са изцяло от гипскартон, В българия това се практикува масово от около 3-4 години... Така че не мисля да се съмняваме в дългогодишния труд и изследвания на хората. Препоръчвам гипскартон за всякакви помещения ( е без външна употреба разбира се)
aig
Time2Burn напълно съгласна съм с теб.Употребата на гибс картон спестява много време и много нерви на хората.Само си представете да дойде някой майстор дето са му заврене да не казвам къде и да ти направи всичко в вар.Не че това не цапа ама поне ще е по право и равно от каквото и да е друго аз го реших за себе си и резолтата е перфектен.А аз панелни бани тово е най-доброто решение ,малко стеснява но все пак всичко си иска жертвите

Тема "Гипсокартон на стените" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: