Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Interceptor - напреднал
Здравейте. Искам да поставя шкавче в банята което се състои от две части, като дупките за закрепяне разбирасе не попадат точно на фуга. Искам да попитам как се пробива в плочка, защото не съм го практикувал досега.
Благодаря
velsi - Почетен майстор
Най-добре с обикновено свредло (за метал) на бавни обороти, без да се натиска силно докато се пробие емайла, после с удар и свредло за бетон. Може и направо със свредлото за бетон, но е желателно при пробиването на емайла удара да се изключи и да се пробива само с въртене. Пробивал съм плочки и смело, направо с удар, все едно пробивам бетон, но всичко си зависи от качеството на плочките.
Стефан - майстор
В комплекта на моята машинка за рязане на плочки има свредло с твърдосплавен връх, и отделно приспособление за пробиване на различни по-големи отвори. Просто използвом само свредлото за такива отворчета, поставям го на дрелката, и все едно пробивам халва.
Time2Burn - специалист
това го знаем, за ФИ 20 най вече
човеко шкаф иска да слага
пробиваш с видиева бургия, без удар и дори по - добре на бързи обороти. Ако плочката е яка работа намокряй периодично върха на бургията с вода (през 5-6 секунди въртене) след като пробиеш плочката включваш удара и въртиш колко ти е кеф, стига да ен си уцелил водопровода :)
homealone - специалист
а ако пробивам между плочките как е системата.
и за дюбел 5 мм каква бургия да ползвам - пак 5 мм или по-малка?
мали ама съм бос
velsi - Почетен майстор
Пак така, бавно и внимателно. За дюбел 5 мм с 5 мм свредло.
HD - специалист
Аз понеже съм аматьор в строителството, и понеже разполагам само с ударна дрелка и някое и друго свредло за бетон, когато трябва да пробивам плочки, просто с един "секач" със заострен кръгъл връх чукна плочката и то точно там се заформи една "точка" без гланц, и после си пробивам направо на удар. За по-големи отвори не знам тази технология ще свърши ли работа, но в случая за шкафа, мисля че ще стане работата.

Успех!
solo5 - майстор
аз лично го правя с отверка
за целта отбелязвам мястото натискам леко с отверката върху плочката и правя 1-2 оборота като натискам
така пада гланца на плочката и после без проблем с дрелка се пробива :)
ivanhd - специалист
най-лесно става с леколаст,залепваш го върху плочката където ще е отвора и пробиваш смело
zvetomil - специалист
:wink: Az kato me e strah da ne spukam nekoia plochka parvo s frezicka koiato sam vzel ot zabolekara/tia deto ni pilat zabite s tiah/ probivam glanza. NO sega imam edni skapi svredla WUERTH i Karam napravo s tiah PArvo samo na vartene i posle kato probia glanza vkliucvam i udara.

Тема "Пробиване в плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: