Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
abaka - напреднал
Купихме ей тая душ-кабина от Метро
Изображение
На снимката не се вижда, ама в средата на тавана и има една пита-за стационарен душ. На оскъдните инструкции пише ала-бала, коя част от кабината до коя се сглобява... как се завиват винтчетата.... Живо ме интересува как ще се вентилира вътре? Няма отделно осветление и аспирация (тогава такава взехме :? ), та къде да изтипосаме вентилаторчето, което си купихме отделно? Дали може да се изреже някъде дупка из кабината (например на тавана и, защото тя е висока 2,15м а банята е 2,50м и кабината е допряна до комин,та затова мисля отгоре с една тръба-не се сещам името и, ама дето ги ползват в кухните- от аспиратора към комина) или да го монтираме това вентилаторче направо на комина? Защото ми се струва, че без аспирация в тая душ-кабина ще изпоприпадаме... Ако някой има подобна измишльотина като тая кабина или има идеи, да помага, че ... :shock:
XpacTa - специалист
Ами ако искаш нащракай малко снимки от какво е изработен тавана за да ти кажат хората по-точно. Според мен не е проблем да се пробие, проблема е как да се направи така че да изглежда културно.

off-topic: Иначе сега като я гледам то може да си струва да си купиш една такава, да вземеш термосмесителните кранове за вграждане и да изхвърлиш останалото - пак на далавера ще ти се върже.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Баш крановете не струват, но и като кабина си е на далавера.
От метро само захар, кисело мляко и техника-еднодневка.
abaka - напреднал
XpacTa написа:
Ами ако искаш нащракай малко снимки от какво е изработен тавана за да ти кажат хората по-точно. Според мен не е проблем да се пробие, проблема е как да се направи така че да изглежда културно.

off-topic: Иначе сега като я гледам то може да си струва да си купиш една такава, да вземеш термосмесителните кранове за вграждане и да изхвърлиш останалото - пак на далавера ще ти се върже.
Нямам възможност да я снимам, ама тавана на душ-кабината е някакъв вид пластмаса, май подобно на коритото. Видях ей тая кабина в съседна тема:
Изображение

Нашата е подобна, но няма осветление-иначе има същата душ-пита отгоре, няма и аспирация,а тая има и от двете страни-поне аз на аспираторчета ги правя, и хидромасажния панел е по-обикновен-без радио, светлини и ..... Та се чудя дали не я поприправим малко, да изглежда като тая? Просто ми се искаше да чуя повечко мнения,затова писах.
XpacTa - специалист
Единствения проблем е че ако слагаш обикновенни вентилатори за баня може да им дойде прекалено влажно вътре. Не съм запознат доколко са устойчиви на влага. Освен това наистина май е добра идея да имаш един вкарващ и един изкарващ вентилатор, само се чудя няма ли да стане твърде проветриво в тази кабина... :?
anmoll - специалист
abaka, не ти трябва вентилатор, като отвориш вратите -само се проветрява. Мисля,че снимах когато я сглобяваха...ако имам снимка ще пусна да видиш.
anmoll - специалист
Намерих две..
На едната страна е вентилатор, на другата е тонколона :idea:

Прикачен файл

DSC02045.jpg
DSC02045.jpg (57.36 KиБ) Видяна 11759 пъти

Прикачен файл

DSC02047.jpg
DSC02047.jpg (40.77 KиБ) Видяна 11759 пъти
крум - специалист
Този вентилатор ми прилича като бавнооборотните Ф12 в компютъра ми.
abaka - напреднал
anmoll написа:
abaka, не ти трябва вентилатор, като отвориш вратите -само се проветрява. Мисля,че снимах когато я сглобяваха...ако имам снимка ще пусна да видиш.
:-D Ами ако се къпя около час? На 5мин ли да отварям вратите? :-D
Чуденката е: вентилаторче във самата душ-кабина ли да измислям, или да го цопна някъде из банята? Но поне лампичка трябва да се измисли вътре... Пък може и тонколонка, малко музичка докато си търкам д... :-D Мерси много за снимките, ще са от полза.

Тема "Въпроси за душ-кабина от Метро" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: