Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
blue_g - специалист
Здравейте фенове :wink: , проблема е следния...
решихме да направим ремонт на банята и при изготвения проект, който включва пълното обзавеждане изведнъж зациклихме на смесителната батерия.
Както знаете има смесителни батерии, които излизат от мивката и такива, които са си на стената. Нашата е от този модел, които са на стената и решихме да си остане на стената, като идеята беше само да подменим батерията. Оказа се, че няма такива батерии, които се регулират с дръжка отгоре и с висок чучур...такива модели има само за кухня...Е, в сегашното си положение е с кранчета, но нали все пак за това е ремонта, човек търси нещо по ново и надеждно да сложи...Проблема е, че като извадя батерията и тръбите малко стърчът навън пред плочките...чудех се ако не успея да намеря подходяща смесителна батерия дали ще мога да изнеса и прикрия зад плочките някак си водата до мивката и там да монтирам батерията, от този модел който е на мивката....Въобще какво мислите по въпроса......Ааа...плочките още не са сложени :roll:
Последна промяна от blue_g на съб фев 17, 2007 3:01 pm, променено общо 1 път.
velsi - Почетен майстор
Не е проблем да вкопаеш тръбите и да ги закараш където си искаш, но аз не съм убеден, че няма такива смесители за баня. Напоследък ги правят само такива. Има и за стена, има и стоящи. Май не си търсил достатъчно.
blue_g - специалист
основно търсих в каталога на Видима, но имаше само за кухня...трябва ми батерия от модела дето чучура идва отгоре а не отдолу и водата да се пуска с дръжка а не с кранчета.. :?
lyki - специалист
В строителството си има стандарти,обикновен смесител на мивка трябва да отстои на 105см.от пода ,а за душ батерия на 95см.
Опитвам се да си представя как би изглеждало смесителна батерия сложена на стената на стандартния размер и чучура и да е още повдигнат,не ми изглежда много привлекателно. Прав си че повдигнати те чучури се слагат на предимно стоящи смесителни батерий ,на които изходните отверстия отстоят на 45-50 см от пода ,под мивката и с твърда или мека гъвкава връзка се свързват със смесителя.
Така че ако държиш да имаш смесител с повдигнат чучур ,вкопаваш тръбите да слезнат под мивката (докато още не си сложил плочките)и си вземаш стоящ смесител за мивка ,но внимавай за какъв смесител ти е мивката :wink:
докера - специалист
Не виждам проблем да монтираш смесител , за който пише , че е за кухня , в банята :? :wink: А и при смесителите с кранчета има такива с керамична механика и такива със стандартната /гумички/
За Видима не съм сигурен , но Рока имат доста смесители за кухня със стенно окачване , които ще са подходящи , според мен , и за баня :wink:
Ето оттук - http://www.roca-bulgaria.bg/?cid=43 си изтегли каталога им за смесителни батерии и го разгледай - има няколко смесители , които покриват изискванията ти :wink:

Тема "Проблем при монтаж на смесителна батерия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: