Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте,

Преди известно време част от плочките в банята ми потъмняха. Някъде около нивото на двете най-горни плочки от първата снимка минава тръба, която отива към бойлера и съответно втора, която връща вода към смесителя. Възможно ли е да се е спукала и от това да са потъмнели плочките? Ако е така, обаче, защо са потъмнели останалите плочки на първия ред? Възможно ли е да не е добре фугирано и от това да влиза вода и да са потъмнели? Така каза един познат.

Очаквам мнения и съвети как да отстраня проблема. Благодаря предварително!

Снимките можете да видите тук: http://picasaweb.google.bg/todorinov/rI ... directlink
chapara - майстор
Просто си имал един кашон различни плочки :cry:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Ha-ha-ha...
Та... не е от спукана тръба, най-малкото защото имаш някакъв отвор зад/под мивката и ако е до вода изотзаде, то от само начало оттам ти се пълни. Различни са ти плочките, както рече Чапара. А ти сам се сети защо чак сега забелязваш. Мооже вече да не си влюбен. Което е много по-голям проблем, мисля.
Отворът под/зад мивката е поради липса на розетка, която не съм сложил. Там се включва едната мека връзка на смесителя и. Ако приемем, че от там се пълни като и сложа розетка и я мина със силикон дали ще затвори?

Относно различните плочки - ми, в началото като ги сложих ми изглеждаха еднакви и чак след известно време приятелката ми ми вика гледай бе, какво си направил. Т.е. явно двама сме за очила, въпреки, че аз нося. :sad:

Аз мислех да разбия двете най-горни плочки и да проверя, но явно няма смисъл.
chapara - майстор
todorinov написа:
Отворът под/зад мивката е поради липса на розетка, която не съм сложил. Там се включва едната мека връзка на смесителя и. Ако приемем, че от там се пълни като и сложа розетка и я мина със силикон дали ще затвори?

Относно различните плочки - ми, в началото като ги сложих ми изглеждаха еднакви и чак след известно време приятелката ми ми вика гледай бе, какво си направил. Т.е. явно двама сме за очила, въпреки, че аз нося. :sad:

Аз мислех да разбия двете най-горни плочки и да проверя, но явно няма смисъл.
цъ,гледат се кашон по кашон на дневна светлина,взимат се от една партида,то там на кашоните си пише ама.......... :razz:
mim - специалист
може и да сте сменили крушката в банята, я с по-силна, я с по-друг цвят и сега да е "лъснало"

Тема "Потъмнели плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: