• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Krazy - помощник
Здрасти на всички :)
Дайте неква идея за скриване на тая тръба, засега единственото което ми хрумва е да я боядисам с бяла боя примерно :?

Прикачен файл

DSC00103_1.JPG
Тръбата
DSC00103_1.JPG (32.25 KиБ) Видяна 9632 пъти
EDI - майстор
Варианти много - лепиш плочки само със силикон за тръбата, правиш една конструкцийка от дърво или СД профили и пак лепиш плочки със силикон, обелваш старата боя, боядисваш новата, след което в двата ъгъла със силикон лепиш декоративни ъгли/аз направих така/.
VLADKO - помощник
Направи конструкция от профили, сложи влагоустойчив гипсокартон, отгоре плочки и готово!
Krazy - помощник
Какво представляват ? А колегата EDI спомена за ъгли - това някакви готови профили ли са?
EDI - майстор
За тези ъглови профили - при нас има един магазин, викаме му НЕМСКИЯ.В него се продават готови ъглови лайсни - подобни са на ъглови первази за под, но са с по-малки размери.Има различни видове профили - вдлъбната дъгичка, дъгичка с два ръба, два ръба с изпъкнала дъгичка и други подобни.
Time2Burn - специалист
трябват ти 7.5 метра UD профил и около половин лист зелен гипскартон. Като работа е елементарно, а и плочките после се лепят върху него идеално.
Krazy - помощник
Time2Burn написа:
трябват ти 7.5 метра UD профил и около половин лист зелен гипскартон. Като работа е елементарно, а и плочките после се лепят върху него идеално.
С риск да стана досаден: какъв е този UD профил :? Благодаря на всички за мненията :)
Не мога ли да я украся с някакви декоративни елементи...да стане нещо като допълваща украса в помещението :razz:
EDI - майстор
За УД-то виж в раздела за гипскартон.Там има и снимки на профили и начини на монтаж.
Time2Burn - специалист
UD профил е крепежен елемент участващ в монтажа на гипскартона. Можеш да украсиш ъгъла с никелирана лайстна :) по красиво от това накъде?
Здравейте на всички.Значи вчера попаднах на този форум докато се ровех да турся идеи как да си направя банята.Пиша в тази тема защото имам същия проблем.Щъкна ми идеята да скрия тръбите(при мен са две в двата ъгъла на банята) като скрия ъгъла.и банята ще стане на трапец...е не точно трапец де :) .Та питането ми е дали това ще стане с гипсокартон....е то няма как да не стане а въпроса ми е как?Как трябва да се направи конструкцията и има ли такива профили изобщо за под някакъв ъгъл да се слага гипсокартона.Ако е възможо и някоя снимчица да качите ще съм много благодарен.
Благодаря предварително.Айде със здраве
  • 1
  • 2

Тема "Скриване на тръба" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: