Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
pipchi - напреднал
Здравейте!!!Моля за една консултация преди да търся майстори!
От известно време топлата вода от бойлера свършва прекалено бързо.
Датчика в горната част на кожуха показва непрекъснато висока температура и самият бойлер в горната си част е топъл на пипане.Датчика работи ,защото го свалях и проверих със студена вода.Бойлера включва и изключва нормално т.е. има нормално загряване на водата и работещ терморегулатор.И въпреки всичко топлата вода свършва за минути ,датчика показва висока температура и бйлера е топъл в горния се край.
Та питането ми е на какво се дължи това?Как е организирана работата на бойлера вътре-потоците топла и студена вода и как действа терморегулатора.Проблема от термодинамично естество ли е или е в електрическата схема.Може би има запушване по тръбите.
Трябва да отбележа чесъм на високо и налягането на водата е много променливо и често недостатъчно

БЛАГОДАРЯ!!!
Тани - модератор
Както знаем , топлото се стреми да иде нагоре , за това студената вода влиза в бойлера от долната страна , нагревателя също е в долната част и като се загрее се качва нагоре , а студената съответно слиза надолу. За това топлата вода се взема чрез тръба от горната част на бойлера! В твоя случай най-вероятно имаш пробив в точно тази тръба! В случая ел. снема на бойлера няма нищо общо!
pipchi - напреднал
Това означава нов водосъдържател или да се изреже част от водосъдържателя където преминава тръбата за топлата вода и тя да се смени като се завари нова.При положение че бойлера е неръждавейка 5 г. не са ли малко да даде точно такъв дефект?
Aко смяташ да правиш такива разрези и да сменяш тръбата вътре в бойлера то по добре си купи нов. Съвета ми е такъв защото заварките могат да не излязат много качествени после да протече от някоя да даде накъсо и да изгърми.
velsi - Почетен майстор
pipchi написа:
Това означава нов водосъдържател или да се изреже част от водосъдържателя където преминава тръбата за топлата вода и тя да се смени като се завари нова.При положение че бойлера е неръждавейка 5 г. не са ли малко да даде точно такъв дефект?
Ако бойлера е наистина от нераждавейка възможно е проблема да е друг. Наистина звучи логично това с тръбата, но за 5 г. не би трябвало да се случи. Че и за повече.
masteradmin - майстор
Тани е прав топлата вода идва от тръба която се намира почти наи горе.
1. Сигурен ли си че топлата и студената тръба не са разменени ?
2. Провери термостата на колко градуса изключва (дай го на макс)
3. Като краен вариант откачи меката връзка към топлата вода и виж колко вода ще изтече би трябвало да е едва няколко литра ако всичко е нормално. (Като преди това спреш студената вода разбира се)
pipchi - напреднал
терморегулатора е проверен,бойлера 5 години си работи без проблем,не знам обаче това с източването дали ще стане ,защото бойлера е затворена система и за да изтича нещо трябва да влиза нещо-или студена вода или въздух
pipchi - напреднал
По документи бойлера е в гаранция-10 г. ,но искам да знам какво да очаквам-да не ме баламосват с глупости
pipchi - напреднал
Оказва се ,че тъпите бойлери на Елдом Инвест вътре са с пластмасова тръба ,хваната с подходящ съединител за тръбата на топлата вода.Просто с течение на времето тя се разпада от топлото и готово - прецакан си .И това нещо си го знаят ,но проблема си е твой.Идват мърлят навсякъде-все пак не са си у тях-бъркат вътре и отвиват остатъка пластмаса и отвън набиват нова -според тях по-качествена пластмасова тръба и готово.Остава да си изчистиш и да чакаш нови изненади!!!!

Благодаря на всички за отзивчивостта!!!!!
Тани - модератор
Ами то нямаше никаква друга логична причина! :-D :-D :-D

Тема "проблем с бойлер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: