Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
marryjane96 - напреднал
Здравейте! Страхотен форум, поздравления на всички участници!
Имам проблем, чието решение търсих и тук, но го откривам частично и се нуждая от вашата помощ.
Почти завършваме банята, уж всичко е монтирано както трябва и майстора е препоръчан от доволни клиенти, а от известно време /откакто са налепени и плочките по пода/се разнася ужасната миризма на канал. Мъжа ми реши да шпаклова тавана/това го може :)/и се застоя повечко там, та за да издържи на миризмата, сипа вода в сифоните, те са 2 рогови на пода. Имаме и прозорец, проветрявахме, но резултата-нулев. Сега установяваме, че водата се оттича и се вижда дупка в сифона, т.е. не се образува воден затвор...да сменяваме сифоните ли, нещо с наклоните ли е проблема? чух че трябвало да имат клапа...честно казано тези са пластмасови и не видях някаква клапа към тях...как да се отървем от тая ужасна миризма?
Rumen Iankov - специалист
Можеш ли да снимаш сифона отблизо.Да не би случайно да му е няма тапата. :?
masterval - майстор
Има два варианта според мен. При първия в сифона няма вода, тоест сифонът или наклонът не са правилните, при втория има вода, но когато се пусне водата от казанчето, сифонът "пресъхва", тоест се създава вакуум.
marryjane96 - напреднал
ще опитам да снимам довечера, но ме притеснява това което наблюдавам-изсипахме по 2 бутилки от литър и половина вода и в двата сифона на пода, а вода остана само на дъното и на двата, дупката през която водата изтича към тръбата остава открита, на мен ми се струва че трябва да е под водата, за да възпира миризмите, дали греша?
chapara - майстор
Монтирани ли са мивки и всичко останало,ако не са мирише от каналите,а и как са уплътнени? :?
marryjane96 - напреднал
Не, не са монтирани все още, но канализационните тръби за мивката и тоалетната чиния още през зимата ги омотах с тиксо и от там няма такова излъчване на миризма, само от сифоните на пода, даже човек като застане над някой от тях и го лъхва. Лошото е, че те са монтирани, съответно решетките им са сложени и плочките налепени...
Deo-x - специалист
Не съм специалист,но не е нормално да излъчва спесифичната миризма на канал.Или тръбата под плочките е почти хоризонтален или не е достатъчно наклонено :? и затова там където е равно мръсната вода застоява и миризмата се връща обратно към банята.А в самата сифони да имат тапи или клапи не съм чул,поне при мен няма тези неща.А водата бързо ли се оттича или бавно:?:
Rumen Iankov - специалист
Ето рогов сифон

Прикачен файл

DSC00518.JPG
DSC00518.JPG (60.63 KиБ) Видяна 20189 пъти

Прикачен файл

DSC00519.JPG
DSC00519.JPG (60.26 KиБ) Видяна 20189 пъти
masterval - майстор
Старите сифони, като този на снимките, имат система против миризмата, че даже и тапичка върху отвора за почистване, а има нови модели, при които има вкарано пластмасово срязано конусообразно тяло, което изпълнява тази функция. Вероятно при монтажа на сифоните двете фунийки са заминали на боклука... Без тях все ще мирише. Виж в магазина за какво става въпрос и търси резерва, не знам има ги ли в продажба, но все нещо трябва да измислиш преди къртенето, нали :wink:
marryjane96 - напреднал
Здравейте отново, благодаря на всички за мненията и съветите!
През почивните дни дойде в къщи познат, който ми даде съвет да се направят тези липсващи клапи на сифоните от тръба ф50, не знам какво ще излезе, но ще се види след като направим и този опит, иначе спасение от това чудо...

Тема "пак за миризмата от канал в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: