Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
митакаа - специалист
Ситуацията е следната. На баба ми банята е ужас, почти сичките плочки изпопадаха. Стените много кривии саборихме всичко и ще се прави на ново защото мазилката е много кофти рони се с пръст и върху това са лепени плочки с гипс :shock: събрено е до здрава основа но има големи разлики. В смисъл ако стената трябва да е нивелирана то в долния им краи ще се положи 2см замаска а вгорния 8/10 см :?

въпросите миса следните кои вариант ще излезе най ефтино като изпълнине. Замазване на стените или полагане на гипсокартон с плочки.
като желанието е да е без плочки(на мазилка) ако е възможен такъв вариант.

колко би излезла(ориентировъчно) подобна интервенция като смятаме само цената на материалите.
банята е с размери 1,4Х1,6м. приблизително.

има и други въпроси но те по нататъка нека да изясним тея първо.

Благодаря на отзовалите се предварително :)
Spokoiniq - майстор
Искаш да кажеш предпочитате мазилка пред картон.Не вярвам денивелацията да е 8 см, стените тухла ли са или?Тва е зверски много материал, отделно че на такъв дебел слой аз не бих вярвал за закачане на нещо после с дюбели, още повече като знам качеството на готовия варопясъчен разтвор, в който варта е "само за цвят".Измери с един мастар и нивелир отново разликите, и виж не може ли да се отнеме от най-високото.
bisplus - специалист
Тая работа с картон без плочки няма да стане, така , че не ти остават много варианти.
митакаа - специалист
ето една снимка:
Изображение

не се вижда наклона на стената но с тая разполагам в момента. аза наклона на стената само тая която е с батерията отсрещната тя има такъв наклон. когато все още имаше плочки на нея те бяха наредени на около 2метра височина и горния ръб беше голям 6см.
А ако се изакра до тавана стената да се изравни колко ще излезе :?
тая стена си има доста наклон. Заотнеманеотнаи високотонямакак да стане защото стената е бетоненааи има тръбопровод които стърчи над стената. За апартамента е тухлен но тая стена поточно стените в банята за бетонени.
А за мазилклата го иска така баба ми защото поефтино дане се занимаваме пак с плочкии евентулано оскъпяване на нещата. Ако се предприеме топя вариант без плочки отпадаи гипскартона нали така.
митакаа - специалист
кое ще излезе по изгодно. Измазване на банята или поставяне на гипскартон с плочки по обикновенни.
при положение че съмсе захваналазс тая работаимам желние и мерак да го наравя затова се обръщам към вас за идеи и съвети
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Като чуя БАБА и ми се доповръща. Без извинения.
Ако това е баня, и се люска вода... не може без плочки или без душкабина или без PVC тапет. Тапетът изисква идеална стена.
Впрочем, тръбите са за смяна.
Я най-добре кажи с какво разполагаш като пари, умения, ръце и време и да умуваме как да спасим Баба без да падне къщата.
И много-много не слушай на Баба акъля.
митакаа - специалист
Незнам колкоапри разполага бабата несъм говорил затова още.
Опит ами няма опит да се каже така(лятото си слагах ламинат вхола и спалнята и пода имашенужда от доста подравняване това е което съм правил сам досега)Ръце имам 2 но при нужда може да се повикат още.
Времето е неограничено когато се направи.

на бабата замисъла беше следния да се подмаже малко и да се боядиса с боя :lol: за да излезе по ефтино :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
За слушане на Баба се разбрахме (нали?!).
Банята ползва ли се за къпане?
Дай размери на банята и вижа колко са парите.
Spokoiniq - майстор
Ако можеш, обърни вратата да се отваря навън.За баня имаше едно правило-отваряне навън, че ако ти стане зле и паднеш да не блокираш с тялото си вратата и да те извадят.В случая бабата е потенциален риск, а и място ще се отвори за душа(ако има такъв, гледам че е малка).Смени задължително тръбите, ако ще и с хартиени тапети да налепиш стените скоро ще сдадат багажа и пак ще къртиш, глупаво е.Освен това бабата ще приписва апартамента, усещам че щом ти го правиш нещата клонят към тебе, така че го направи по свой вкус, разположени е на мивката и т.н., че като гледам тия конзоли се сещам от колко десетки години не е правен ремонт.
митакаа - специалист
то апартамента няма дае за мене аз си имам вече за радост тоие наравен мн добре чак му се радвам :-D
а на бабата не им се дават пари за плочки и ще емазилка то друго няма.
Обесних им какво щес епшолучи ако не сложи плочки ама.......

Тема "ремонт в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: