• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
dpp - специалист
Здравейте, понеже скоро ще почвам банята. Ще се свалят старите плочки в един 50г апартамент. Предстои смяна на тръбите с полипропилен, и смяна на каменинови тръби по отпадната вода и въобще пълно преустройство на баня и тоалетната . Въпроса ми е следния. Знам че с гипс картон би било най- лесно да се подведат стените и да се лепят плочки после отгоре. Но жена ми не е на това менние. Иска да е "здраво" с мазилка и т.н. Казаха ми че мазилката върху тухлите трябва да съхне доста време и това ще ми забави много ремонта. С каква мазилка мога да го измажа бързо съхнеща ако има и ако не е златна като цена разбира се. Евентуално само с цимент и пясък, вярно става по бавно но пък дърпа по-бързо....Тук засякох няколко доста добри предложения за полагане на фибран и съответно изравняване на стената с него като се хваща и с дюбели. После мрежа с лепило с фибри ,някаква здрава щпакловка и плочки. Това също е идея но знам ли...

Ако има и други начини също може да споделите..благодаря!..
svetliopi44 - Чирак...
Лично аз ,ако слагам гипсокартон в баня ще го сложа на конструкция с два пласта картон а не на лепене.
Незнам какво те притеснява съхненето на вароциментовата мазилка... аз лично до сега не съм я чакал никога да изсъхне напълно и проблем с влагата да избие на други стени никога не съм имал.
Докато завършите напълно банята тя ще е дръпнала . Все пак колко е денивелацията на стените.
Вярно е че мазилка с цимент и пясък е много по-здрава ,но немисля че ще намериш човек който ще ти я направи (понеже е доста трудоемко) ,а и цената ще е ... оле мале.
dpp - специалист
Ами по принцип трябва да изсъхен мазилката ама май няма да имам време да я чакам..удрям и една хидроизолационна замазака отгоре и плочки, май така ще стане ..
Dewalt - специалист
Противно на приказките за минусите на гипсокартона ти препоръчвам да го направиш с него ако ще и на конструкция да е.
dpp - специалист
Жена ми твърдо е против и не иска и да чуе за гипс картон. Над мене живее една пенсинерка, до преди 5-6г постоянно имахем течове отгре. Ако пак протече отива ми всичко на кино с тоя гипс картон. :?
IJAN - специалист
Е значи си стигнал до истината.
Dewalt - специалист
Не мога да се начудя на такива хора -започваш ремонт при себе си обаче има опасност от наводнение един вид.
Вече има действащи закони - етажна собственост и т.н.Викнете си една комисия,освен да направи необходимите глоби ще се вземат и мерки - безмислено е ти да градиш,а някои да руши с бездействията си и оправдания за липса на финанси - ще намери начин.Иначе за способа след като дамата е убедена че не иска картон - даваи с мазилка - и ще чакаш.Ако не ти се чака - фибран с дюбелиране и мрежа и си готов за 2-3 дни.
dpp - специалист
Засега действам по стаите..Пролетта ще съборя всички плочки и мазилка до тухла. Хем ще се стопли малко .. Правя ВиК-то и измазвам, чакам месец и почвам с плочките..
Dewalt - специалист
Решил си най-правилния вариянт.
Действай смело и пусни някоя снимка да видим как е станало.
kukuchev63 - специалист
dpp написа:
Засега действам по стаите..Пролетта ще съборя всички плочки и мазилка до тухла. Хем ще се стопли малко .. Правя ВиК-то и измазвам, чакам месец и почвам с плочките..
най добре почни с банята измажи и тогава продължи с стаите и ще имаш време да изсъхне банята :toimonster:
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за Мазилка преди плочките в банята.." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: