• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Как (с какво е най-добре) да изчистя плочките, теракота и фугите между тях - зацапани са, а пробвах какво ли не :sad: .
vidrata - специален-специалист
Пусни поне една снимка де!!

С какво са "зацапани"???С какво са фугирани????
housedoktor - майстор
CL clean май се казваше -продукт на Изомат,а фугите може леекичко да минеш с ситна шкурка-мисля че ще помогне.После ги запечатай с импрегнант за фуги ,аз ползвам PROTESIL-W
hkoko - специалист
Вера жената чисти нашит с Саво (това дето го рекламират за мухала).Върши добра работа,но са пропуснали да пишат че е нужен и противогаз като го ползваш. :)
solo5 - майстор
що да са пропуснали
ти си пропуснал да прочетеш че САВО е 95% Белина :-D
vidrata написа:
Пусни поне една снимка де!!

С какво са "зацапани"???С какво са фугирани????
Ми "зацапани" са от нередовно почистване. Апартамента е с нова баня, но е малко занемарена. Теракота на пода е на някакви петна - наслоена мръсотия, не е толкофа фатално де, а фугите от бели, каквито трябва да са, са станали малко кафеникафи и все едно са мухлясали.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Има препарати на киселинна основа за "освежаване" на фуги. Добре е да се ползва пестеливо, в смисъл, да не става навик. Това и варовика от самите плочки ще смъкне. После си ги излъсквате с каквото искате и вече редовно си поддържате.
пс. Всичко което е с хлор - суха хлорна вар, проста белина, доместос, саво.... разликите са в цена, опаковка, реклама - убива бактериите и избелва. Ако ме разбирате. И на всичките на опаковката си пише че е проблем за дишането.
докера - специалист
За почистване на фуги има един инструмент , който , поне аз , съм купувал от Практикер :wink: Представлява дръжка с две , захванати с болтчета пластинки , чиято остра част е покрита с посипка от абразив . Според ширината на фугата се ползват и двете или само едната .
С лек натиск се отнема горния слой на фугата или с по-сериозен се издълбава цялата фугираща смес и се префугира - според желанието :wink:

Малко по-късно ще го заснема и ще пусна снимка :wink:
Spokoiniq - майстор
Това е диамантен нож за фуги, майката им разплаква, само за сваляне на плочка за да не повлече съседните при ремонт!И е с едра диамантена посипка, не става за чистене!
housedoktor - майстор
Този абразив е за почистване на фуги от лепило преди фугиране ,а и с него трябва да се работи внимателно ,защото драска фаянса.Човека пита за замърсени фуги
  • 1
  • 2

Тема "почистване на плочки, фуги" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: